barcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-food

Carnaval in Barcelona

Locatie: Op diverse locaties in Barcelona

Van 8 tot en met 13 februari 2024 wordt er in Barcelona, net als in Nederland en België, op diverse locaties Carnaval (Carnistoltes) gevierd. Kinderen gaan verkleed naar school en er worden optochten gehouden. Het feest begint traditioneel op donderdag om 18.00 uur. Dan wordt bij het Mercat del Born de aankomst van de Carnaval Koning gevierd met een vuurwerkshow. Op vrijdag is er een maskerdans (El Ball del Rodoli) op Sala Morages in het Borne Centre Cultural. Dit feest begint om 21.00 uur.

Er zijn meer dan 30 optochten in Barcelona tijdens het carnavals-weekend. Carnavalsoptochten kun je o.a. gaan zien in de wijken Gràcia, El Born en El Raval. Vooral de optocht in El Born is erg bijzonder. Er wordt gestart met een speciale carnavalsdans op Plaça Popular, gevolgd door een optocht met als afluiting La Taronjada (een strijd met oranje ballonnen en confetti) en een maskerdans.

Barcelona_Carnaval

Optocht Gràcia
Wanneer: zaterdag om 18.00 uur
Start: Passeig de Gràcia
Einde: Plaça Vila de Gràcia

Optocht El Born
Wanneer: zondag 16.30 uur - 19.30 uur
Start dans: 16.30 uur, Plaça Popular
Start optocht: 17.00 uur van Mercat de Santa Caterina tot Plaça Comercial
Start La Taronjada: 18.15 uur, Plaça Comercial
Start maskerdans: 18.30 uur, Plaça Comercial

Optocht El Raval
Wanneer: zaterdag 20 februari om 17.00 uur
Start: Plaça Terenci Moix

Op woensdag 29 februari om 11.00 uur wordt in Parc de la Ciutadella het einde van de Carnaval gevierd met het symbolisch begraven van sardientjes om het begin van het vasten aan te kondigen. 

Als je tijdens het Carnavalsweekend gaat stappen in Barcelona zul je diverse verklede mensen tegenkomen, ondanks dat de meeste Barcelonezen Carnaval vieren in Sitges. Daar wordt Carnaval veel grootser gevierd dan in Barcelona.

Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video