barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-casa-battlo

MACBA: Museu d´Art Contemporari de Barcelona

Een museum voor Moderne kunst. Dat is meteen duidelijk als je het museumgebouw MACBA in de wijk El Raval in Barcelona voor het eerst ziet. Het bijzondere gebouw uit 1995, werd ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier. Het plein voor het museum is een geliefde ontmoetingsplek voor skaters.

Vernieuwing van achterstandswijk
Lange tijd werd El Raval gezien als een van de gevaarlijkste wijken van Barcelona. Prostitutie, diefstal, drugsgebruik op straat. Veel van wat het daglicht niet kan verdragen, speelde zich af in deze vervallen wijk. Ook nu zijn er plekken die je beter kunt mijden, maar één ding is zeker: de komst van MACBA en haar culturele centrum heeft deze ´vervallen achterstandswijk´ opnieuw het elan gegeven dat het verdiend.

Barcelona_MACBA

Moderne kunst in al haar facetten
MACBA, afgekort voor Museum voor Moderne Kunst van Barcelona, biedt haar bezoekers moderne kunst in al haar facetten. Naast enkele vaste tentoonstellingen, neemt het haar bezoekers mee naar de rijkheid van de Moderne kunst waar ook ter wereld. Informatie over hedendaagse exposities vind je op de website. Naast de tentoonstellingen is het gebouw zelf ook de moeite van een bezoek waard. Het architectonische hoogstandje van Meier staat bekend om haar lichtinval. Het museum bezit een kleine museumwinkel aan de zijkant van het gebouw. 

Barcelona_museum-macba

Skatersparadise
De verhoogde muren van het gebouw vormen het ideale oefenterrein van de skaterliefhebbers. Ook het plein voor het MACBA museum wordt dankbaar gebruikt door skaters om er hun beste kunstjes te laten zien. Het terrein voor het museum vormt een natuurlijk skatersparadise, waar voetgangers zich een weg omheen slalommen. 

MACBA

Plaça dels Àngels 1
Wijk: El Raval
Metro: L1 Plaza Universitat

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video