barcelona-park-guellbarcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardigheden

Museu Blau: Museu de Cièncias Naturals de Barcelona

Het Museu Blau in Barcelona dankt haar naam aan de blauwe kleur van het futuristische Fòrumgebouw. Met haar 9.000 m2 biedt het moderne natuurmuseum voldoende afwisseling voor jong en oud. Niet alleen leuk voor natuur- en wetenschapsfreaks. Het innovatieve wetenschapsmuseum is ook voor geïnteresseerden in milieukwesties of dierenliefhebbers een aanrader.

Barcelona_museu-blau-Planeta Vida
Het museum bestaat uit twee verdiepingen en is geschikt voor alle leeftijden. Een mediatheek, wetenschapsnisje voor kinderen van 0-6 jaar, diverse aula´s, conferentiezalen, tijdelijke expositieruimte, een bar, restaurant en winkel en de langdurige expositie over het leven op aarde, Planeta Vida. Dat is er allemaal te vinden. Planeta Vida geeft een goed inzicht over het leven op aarde door de geschiedenis heen; van het ontstaan van de aarde, via de oudheid tot aan mineralen, dieren en plantensoorten. 

Mediterraanse natuur
De Mediterraanse natuur staat centraal in het museum. Toch biedt het ook volop natuur en wetenschappelijke inzichten uit andere delen van de wereld. De tijdelijke natuurexposities zijn de moeite waard. Wie niets heeft met de natuur en denkt dat een natuurmuseum slechts saai beestjes kijken is, zal zijn mening direct bijstellen na een bezoek aan dit insprirerende museum! 

Museu Blau
Plaça Leonardo da Vinci, 4-5
Parc del Fòrum, Barcelona
Wijk: Poble Nou
Metro: L4 El Maresme- Fòrum 
Barcelona_museu-blau-museum 

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video