ramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlobarcelona-food

Paseo de Gràcia en La Diagonal autovrij op zondag

Vanaf maart 2015 is een deel van La Diagonal, een van de grote verkeersaders van Barcelona, op zon- en feestdagen tussen 9 en 17 uur afgesloten voor autoverkeer. Ook de Paseo de Gràcia wordt voor die uren voetgangersgebied.

Het centrum van Barcelona is zeker niet autovrij, maar de Paseo de Gràcia en een stuk van La Diagonal over een lengte van 3,5 kilometer zijn sinds maart 2015 voetgangersgebied. Dat wil zeggen alleen op zon- en feestdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

De straten vormen dan eigenlijk stadswandelparken, waar inwoners en toeristen op zon- en feestdagen kunnen wandelen, sporten, luieren, praten, fietsen en naar allerlei voorstellingen kijken. Het is een initiatief van het gemeentebestuur van Barcelona. Het ligt in de bedoeling om in de toekomst meer straten op zon- en feestdagen een vergelijkbare functie te geven.

Het deel van La Diagonal dat voetgangersgebied is ligt tussen de Plaza Francesc Macià en Plaza de las Glòries. Het stuk Paseo de Gràcia dat voor voetgangers vrij is ligt tussen Cinc d'Oros (waar de Paseo de Gràcia en La Diagonal samenkomen) en de Gran Vía.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Tips en bezienswaardigheden

Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video