barcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-park-guell

Taxi in Barcelona

Taxi's in en rondom Barcelona zijn te herkennen aan hun zwart-gele kleur. Of je nu op het vliegveld staat en af wilt reizen naar het centrum van Barcelona, of in de metropool zelf de weg kwijt bent, een taxi brengt je snel naar je plaats van bestemming. Voordeel is bovendien, dat het in Barcelona een redelijk goedkoop vervoermiddel is. Een betaalbare luxe!

Barcelona_ov-taxi4.jpgDe voorste in de rij
Het is gebruikelijk een taxi op straat aan te houden. Let daarbij wel op dat je de eerste in de rij neemt, want de taxichauffeurs rijden op volgorde van binnenkomst. Sta dus niet gek te kijken als je een willekeurige taxi in wilt stappen en je verwezen wordt naar de voorste taxi.

Taxi in Barcelona
Het bord ´Libre´ of een groen licht betekent dat je kunt instappen. Is het licht rood en geeft de taxi ´ocupada´aan, dan is de taxi tijdelijk niet beschikbaar. Het starttarief van de taxi binnen de stad bedraagt  €2,05,-. De doorgaans gezellige taxipraatjes zijn bij de prijs inbegrepen.

Taxi naar Barcelona Centrum
De taxi brengt je rechtstreeks van het vliegveld El Prat del Llobregat, terminal 1 en 2, naar Barcelona centrum. De taxirit neemt zo´n 20 minuten in beslag. Als je overdag tot 20.00 uur reist betaal je tussen de €20 en €30 (vaste taxiprijs), afhankelijk van waar je in het centrum stopt. Na 20.00 uur ´s avonds en in het weekend zijn de tarieven 15% hoger. Een stuk bagage is in de prijs inbegrepen. Heb je meer en/of zware bagage, dan kost je dat  €1,- per  extra stuk bagage.

Taxicentrales
Wie vooraf een taxi wil bestellen, kan ook reserveren via een van de volgende taxicentrales:

TaxiBarcelona:               tel.93 113 19 20
RadioTaxi033:                tel.933 033 033
FonoTaxi:                        tel.93 300 11 00 
Cooperativa Radio Taxi: tel.93 225 00 00
TaxiBarcelonaBCN:         tel.93 113 80 88
CityTaxi:                            tel.93 284 84 64 
Teletaxi Barcelona:         tel. 93 213 41 31

Kijk voor meer informatie over taxi´s in Barcelona op de website.


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video