barcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-food

Jardins del Teatre Grec

Op de berg Montjuďch liggen de Jardins del Teatre Grec. De tuin is 1,65 hectare groot en  omringd het Griekse amfitheater met vier ingangen: paseo de Santa Madrona, avenida Miramar, Jardines de L´aribal en pasaje de Martas.

Teatre Grec
Als je bij de paseo de Santa Madrona de grote, stenen trap omhoog loopt, kom je bij de hoofdingang van de tuinen van het Griekse theater uit. Hier vind je de pergola, het antieke paviljoen en de grote groene bomen, waarachter het Teatre Grec verscholen ligt. Het amfitheater werd gebouwd door architect Ramon Raventós in traditionele Griekse stijl. Hij gebruikte een grote antieke steen van de berg als basis voor het theater. Het paviljoen deed aan het begin van de 20ste eeuw dienst als Muziekpaviljoen. El mirador, vlakbij de pergola biedt een prachtig uitzicht over de stad en de lavendelstruiken en sinaasappelbomen zorgen voor verfrissing. 

La Rosaleda Amargós
Wat nu Jardins del theater grec genoemd wordt, vormde oorspronkelijk een rozentuin. La Rosaleda Amargós verbond het Solstici plein (nu Fundació Miró) met het 44 meter lager gelegen Paseo de Santa Madrona. De tuin maakte onderdeel uit van een groen tuincomplex op de berg Montjuďch dat speciaal werd aangelegd voor de Universele Wereldexpositie van 1929. De rozentuin werd opgedragen aan architect Amargós, die de berg Montjuďch onder handen nam. De Franse ingenieur Jean-Claude Nicolas Forestier, ontwierp de bergtuinen.

Jardins del teatre grec
Plaza de Santa Madrona 38
Metro: L3 (Plaza Espańa)
Open ma-zo: 10.00 tot de schemering

Barcelona_parken-Jardins-del-Teatre-Grecg2.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video