barcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelona

Barcelona Chocolate Tour: laat je verleiden door Barcelona

Wie in Barcelona een kop warme chocolademelk besteld, krijgt ongetwijfeld een ´xocolata desfeta´ voorgeschoteld. De gesmolten pure chocolade is zo dik, dat je lepel er recht van overeind blijft staan. Light versies zijn er niet. Maar als je dit bruine goud eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer iets anders. Een verplichte stop: Barcelona Chocolate Tour, waar je jezelf ongegeneerd mag laten verleiden door het lekkers wat Barcelona je te bieden heeft.

Barcelona_ChocolateChocolade: een onbekend stukje geschiedenis
Wie dacht dat alleen Belgen en Zwitsers heerlijke chocolade kunnen maken, heeft nog nooit ambachtelijk gemaakte chocolade in Barcelona mogen proeven. Spanje heeft een lange traditie als het gaat om chocolade. Christoffel Columbus, maakte op één van zijn ontdekkingstochten in 1502, naar het nieuwe land, waarbij hij Amerika ontdekte, voor het eerst kennis met chocolade. Hij is daarmee de eerste Europeaan, die de cacaobonen ontdekt. De Azteekse cultuur in Nicaragua en omstreken, gebruikten de cacaobonen als legitiem betaalmiddel en als een bittere drank. Suiker kwam er niet aan te pas. Op een van zijn ontdekkingsreizen, neemt Columbus cacaobonen mee voor de Spaanse koning Ferdinand en koningin Isabella.

Goed bewaard geheim
Het duurt echter nog tot 1528, voordat chocolade echt haar entree doet in Spanje. In dat jaar presenteerde Cortés de cacaobonen van de nieuwe wereld aan de Spaanse koning Karel de V, samen met de benodigde voorbereidingsmiddelen. Pas op het moment dat Cortés het bittere drankje mixt met suiker, wordt de drank populair. De Spaanse elite voegen vervolgens  suiker, vanille, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel aan de cacaobonen toen. Het resultaat is zo verbluffend goed, dat het land besluit zelf tot cacaobouw over te gaan. Het bruine goud was destijds exclusief bestemd voor de rijke Spaanse elite en het Chocolade geheim werd bijna 100 jaar verborgen gehouden voor de rest van Europa. 

Barcelona_chocoladeChocolade tour 
Wie meer interessante chocolade feiten wil leren kennen of als een ware chocoholic zelf chocolade wil proeven van ambachtelijke Chocolatiers zoals Govida en Enric Rovira, doet er goed aan een chocoladetour in Barcelona te boeken, bij het bedrijf ChocolateTours. Het bedrijf biedt verschillende chocoladetours naar keuze aan. 


De klassieke chocolade wandeltour is inclusief een bezoek aan het Chocolademuseum, een bezoek aan de drie bekendste chocolatiers van Barcelona, het proeven van diverse chocolade, kennismaking met bijzondere plekjes in de stad en als afsluiter een glas cava, koffie of thee. Wedden dat Belgische en Zwitserse chocolade je voortaan gestolen kunnen worden..?

BarcelonaChocolateTours
Dagelijks van 10-18 uur, 364 dgn per jaar.
Prijs: 55 euro
Boek via de website.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video