barcelona-foodbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guell

Ruta del Modernisme

De meest eenvoudige manier om het Modernistische Barcelona te ontdekken, is door de Ruta del Modernisme, te volgen. Deze route ontstond in 1997 als gevolg van de groeiende interesse in het artistiek-culturele gedachtengoed rondom het architectonisch erfgoed van de stad Barcelona en de provincie Barcelona.

Catalaanse architecten
Barcelona_wandeling-modernisme-PalauDe modernistische route neemt je mee langs het werk van de drie belangrijkste Modernistische Catalaanse architecten:  Antoni Gaudí (1852-1926), Lluís Domènech i Montaner (1850-1923) en Josep Puig i Cadafalch (1867-1956). Samen met andere- minder bekende architecten- maakten zij van Barcelona de wereldhoofdstad van het Modernisme.

Tijdens de route maak je kennis met zowel de meest indrukwekkende bouwwerken, monumenten en huizen, waaronder de kathedraal van La Sagrada Familía, het concertgebouw Palau de la Música Catalana en het Modernistische ziekenhuis Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Ook zul je meer allerdaagse voorbeelden van deze architecten te zien krijgen, zoals apotheken, winkels en modernistische straatverlichting.

Modernistisch Barcelona
De modernistische route werd in 2005 gemoderniseerd. Inmiddels biedt de wandeling 115 mogelijkheden om het Catalaanse Modernisme van binnenuit te leren kennen. 

Lees meer over de wandeling Ruta del Modernisme in Barcelona via deze link.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video