ramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardigheden

Everytime is Barcelona Time

Barcelona staat al jaren op je stedenlijstje. Toch komt het er niet van. Want, wanneer is nu eigenlijk de beste periode voor een Barcelona bezoek? De redactie van Barcelona-nu helpt je op weg.

Everytime is Barcelona Time
Dat Barcelona zo´n populaire stedentrip is, heeft naast de ruime hoeveelheid aan kunst en cultuur, vooral ook met het prettige klimaat te maken. Door het zeeklimaat, is het hier vrijwel altijd aangenaam weer. Everytime is Barcelona Time dus..maar wie echt niet voor verrassingen wil komen staan, doet er goed aan rekening te houden met de verschillende seizoenen.

Barcelona_weer-zomer-barcelonaBarcelona in de ZOMER
In de zomermaanden kan de temperatuur flink oplopen. Temperaturen van rond de 25-35 graden zijn vrij gewoon voor dit tijdstip van het jaar. Van 15 juli tot 15 augustus is er sprake van de ´ola de calor´. Alhoewel de temperatuur meestal niet hoger is dan 38ºC, kan het gevoelsmatiger een stuk warmer aanvoelen.

Terwijl in de maand juli veel Barcelonezen nog gewoon aan het werk zijn, stroomt de stad langzaam vol met toeristen. In de maand augustus wordt de stad grotendeels door toeristen overgenomen, terwijl de inwoners zelf van hun welverdiende vakantie genieten. Houd er rekening mee dat veel winkels in de zomermaanden gesloten zijn. Alhoewel de winkels in het centrum, vrijwel het hele jaar door zijn geopend. Houd rekening met een zomerse stortbuien, vooral in de middagen van Augustus.

Barcelona in de HERFST
Terwijl de zomer in Nederland plaats maakt voor gure wind, is het in Barcelona vaak nog tot eind september, begin oktober ´zomers weer´. Wel koelt het ´s avonds snel af. Een herfstjack is dan ook niet overbodig. De herst in Barcelona is kort, maar bereid je wel goed voor. Het weer kan hier van dag tot dag omslaan. Zo loop je op de ene dag nog in je zomerjurkje, terwijl je de volgende dag een lange broek, t-shirt en jackje aan dient te trekken om niet verkouden te worden. Je zult de eerste niet zijn.

winter-BarcelonaBarcelona in de WINTER                                                                                                                                             Echt koud is het in Barcelona nooit. Toch kun je in de wintermaanden maar beter op alles voorbereid zijn. Vooral in de maanden januari en februari kan het hier koud zijn en vooral veelvuldig regenen. Wees hier dus op voorbereid. Als je gaat voor de zon, is dit niet de beste tijd. Alhoewel mensen hier nog vaak tot half december in de zon op een terrasje buiten zitten.

Barcelona in de LENTE
Het voorjaar kan in Barcelona kan op zich laten wachten. Wie verwacht in april al aan het strand te liggen, komt bedrogen uit. Toch is dit een ideale tijd om de stad te bezoeken. Al duurt de zomer nog even en kan het soms wat fris zijn, de zon schijnt laat zich al volop zien. April is wat onberekenbaar wat regenbuien betreft, maar mei en juni zijn meestal prima maanden om een bezoek aan deze prachtstad te brengen.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video