barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-food

Geschiedenis van Design (3 exposities)

Locatie: Museu del Disseny de Barcelona

In het Museu del Disseny in Barcelona kun je een expositie bekijken die een overzicht geeft van industrieel design uit CataloniŽ uit de afgelopen decennia. De expositie 'Del můn al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural' zal vjif jaar lang te zien zijn. Je hoeft je dus niet te haasten, maar als je toch in de buurt bent...†

Een andere expositie: 'Extraordinŗries! Col-leccions d'arts decoratives i arts d'autor (segles III-XX)' toont maar liefst 1200 objecten die 700 jaar geschiedenis van design weergeven. Onder meer keramiek, meubels, glaswerk, textiel, uurwerken en sieraden, waaronder sommige stukken van kunstenaars van naam zijn er te zien. Ook deze expositie loopt vijf jaar.

Tenslotte de expositie 'El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)' richt zich op de geschiedenis en ontwikkeling van de mode. Kledingstukken uit einde zestiende eeuw tot heden zijn er aan de hand van 170 objecten te bewonderen. Daaronder kledingstukken uit de historische collectie Rocamora. Kortom voor modeliefhebbers een must!

Museu del Disseny de Barcelona
PlaÁa de les GlÚries Catalanes, 37-38
Edifici Disseny Hub Barcelona.
Open: †maandag van 16.00 tot 20.30 uur. Dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.30 uur.
Gesloten op 24 en 25 december, 1 januari, 1 mei en 24 juni.

Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video