barcelona-casa-battlobarcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guell

Diada de Sant Jordi

Locatie: Diverse locaties in Barcelona

Elk jaar op 23 april wordt in Barcelona de liefde gevierd op de dag van Sant Jordi. Sant Jordi was volgens de legende een soldaat die de prinses uit de klauwen van een draak redde door hem te doden. Daardoor mocht Sant Jordi, als dank van de koning, met de prinses trouwen. Op plek waar de draak stierf groeide uit zijn bloed een rozenstruik. Vanuit deze legende is de traditie ontstaan dat mannen op Diade de Sant Jordi een roos geven aan hun geliefde en dat vrouwen hun geliefde een boek geven. 

Tijdens Diade de Sant Jordi worden overal in de stad rozen en boeken verkocht. De meeste kraampjes vind je op Passeig de Gracia en op de Ramblas. Doe mee aan de traditie en koop een boek of een roos voor je geliefde. 

Omdat het op 23 april ook Wereldboekendag is (Shakespeare stierf op deze dag en Cervantes werd op deze dag begraven) vinden er diverse signeersessies plaats met bekende schrijvers. Tevens zijn bekende gebouwen als het Palau de la Generalitat, het gemeentehuis, het instutuut d'Estudis Catalans en de Ateneu Barcelones gratis te bezoeken.

Barcelona_agenda_diadedesantjordi

Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video