barcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-bezienswaardigheden

Hostería Grau: Catalaans familiehostel

Hostería Grau is een heus Catalaans hostel in Barcelona voor de romantische vakantieganger. Het familiebedrijf in de wijk El Raval, bezit zowel een hostel als een aangrenzend café.

Barcelona_bb-Hosteria-Grau-k.jpgCafé Centric
Het aangrenzende café Centrìc bestaat sinds 1862 en staat bekend als buurtcafé, waar zowel buurtbewoners als bekende Catalaanse schrijvers, zoals Josep Plà en andere artiesten, graag kwamen. Door de jaren heen zijn in deze bar diverse tv-commercials, korte films en muziekvideo´s opgenomen. Nog altijd wordt hier het ontbijt geserveerd voor de hostel gasten. 

Familiehostel
Het hostel Grau zelf bestaat sinds 1941. Het gebouw zelf dateert uit 1868. Voorheen werd beneden houtskool verhandeld. De familie Grau woonde destijds op de eerste verdieping. Tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) deed het huis dienst als opvanghuis voor oorlogsslachtoffers. Na de oorlog begon de familie Grau een hotel, dat door de jaren heen werd omgedoopt tot familiehostel.

Modernisering en duurzaamheid
In 2011 werd het hostel gemoderniseerd en voorzien van een lift. De romantische Catalaanse inrichting bleef daarbij in tact. Nu, na bijna 20 jaar, is het hostel tijdelijk gesloten om aan de kwaliteitseisen voor duurzaamheid te kunnen voldoen. Het hostel zal op 14 maart 2013 haar deuren weer openen.

Hostería Grau
Carrer de les Ramelleres 27 
Wijk: El Raval
Metro: L1/ (Plaza Universitat)  
Prijs:vanaf € 85

Barcelona_bb-Hosteria-Grau-2g.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video