barcelona-park-guellbarcelona-foodbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardigheden

Dagje Barcelona vanaf de Costa Brava of Costa Dorada

Wanneer je de prachtige kust van de Costa Brava of de Costa Dorada bezoekt is een dagtrip naar Barcelona iets wat je eigenlijk niet mag missen. Maar hoe kom je daar vanaf je camping, hotel of vakantiehuis? Het verkeer in Barcelona is hectisch en parkeerplekken zijn schaars en duur. De wachtrijen bij La Sagrada Familia zijn vaak (uren)lang. 

Barcelona
Barcelona staat bekend om haar prachtige stranden, de Gotische wijken, FC Barcelona en het Camp Nou Stadion en al het prachtige wat Antoni Gaudí de stad heeft geschonken zoals de Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batllo en nog veel meer! Barcelona is echter ook een drukke stad. Het verkeer is hectisch, parkeren duur en parkeerplekken moeilijk te vinden. Voor de belangrijkste attracties en musea staan vaak lange wachtrijen en de bezienswaardigheden liggen ook niet allemaal op loopafstand. De Costa Brava en Costa Dorada Barcelona City Pass is daarom een aanrader als je vanuit je camping of hotel aan de kust Barcelona wil bezoeken.

LET OP: De Costa Brava City Pass en Costa Dorada City Pass zijn NIET langer beschikbaar!

Een dagje Barcelona mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie aan de Costa Brava of Costa Dorasda. Om zoveel mogelijk uit het dagje Barcelona te halen hebben wij een programma samengesteleld.

Hop on Hop off Bus
Met de Hop on Hop off Bus kun je eenvoudig en snel alle hoogtepunten van Barcelona bezichtigen. je kunt op en af stappen waar je wilt (ook om de tour te starten). Het ticket is geldig voor de hele dag en deze hoeft niet geprint te worden. Hier zie je een overzicht van de stops van de Hop on Hop off Bus in Barcelona. 

Klik hier om tickets voor de Hop on Hop off Bus te kopen

Top attracties
Tegenwoordig is het ook handig om je tickets voor de top attracties in Barcelona vooraf vast te leggen. Veel musea en bezienswaardigheden kom je alleen binnen als je een tijdslot gereserveerd hebt. Wij bieden een overzicht van belangrijke activiteiten in Barcelona (en de mogelijkheid om tickets te bestellen). De Hop on Hop off Bus stopt voor elk van deze activiteiten:


Barcelona_sagrada-familia

Reizen naar Barcelona (bus, trein of auto)
Bus
Je kunt bustickets kopen via Sagales. De bussen komen aan op Station Nord in Barcelona. Vanaf hier vertrekt de Hop on Hop off Bus ook. Vraag de chauffeur welke kant je op moet lopen.

Trein
Als jouw vakantieplek een trein station dichtbij heeft kun via Renfe je tickets kopen in het Nederlands voor een retour naar Barcelona. De Hop on Hop off Bus vertrekt nabij alle grote trein stations in Barcelona.

Met de trein vanaf de Costa Dorada
Vanaf de Costa Dorada vertrekt de trein vanuit de plaatsen Cambrils, Salou of Tarragona. De treinen vanaf deze locaties vertrekken een aantal keer per uur. Een auto kun je eenvoudig parkeren bij het station van één van deze locaties.

De trein arriveert op het Centraal Station van Barcelona: Station Sants. Vanaf Station Sants kun je eenvoudig op de Hop on Hop off Bus stappen om alle hoogtepunten van Barcelona te zien. De Hop on Hop off Bus stopt ook weer bij Sants zodat je eenvoudig weer terug kunt reizen naar de Costa Dorada.

Auto
Je kunt makkelijk parkeren bij een parkeergarage in het centrum van de stad als je die van tevoren vastlegt. Dat kan via Parclick in het Nederlands.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video