barcelona-park-guellbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodramblas-barcelona

Levensritme in Barcelona

Het levensritme in Barcelona is sterk afwijkend van Noord-Europa. Over het algemeen zijn de winkels langer open en tussen de middag gesloten. Het grootste verschil zijn echter de etenstijden.

Desayuno (Ontbijt:7-8 uur & 10-11 uur)                
Een Spaans ontbijt wordt over de ochtend uitgespreid. Voor werktijd drinken veel Spanjaarden een snelle kop koffie thuis of onderweg naar het werk in een caféetje. Tussen 10 en 11 uur houden de Spanjaarden een korte ontbijtpauze op het werk van max. 30 minuten, waarin naast een kop koffie ook een zoet broodje, zoals een croissant of donut wordt genuttigd.

La Comida (Lunch:13.00-16.00 uur)                 
Wat in Nederland bestaat uit een kopje soep, salade of een broodje tussen de middag, wordt in Spanje gezien als de hoofdmaaltijd van de dag. Tussen de middag zitten de meeste restaurants vaak vol. De lokale bevolking besteld dan doorgaans een dagmenu ( € 10-12,-), dat uit een voor- hoofd en nagerecht bestaat. Water of wijn en brood zijn meestal bij de prijs inbegrepen. De koffie betaal je vaak apart. 

La Cena (Avondeten: 21.00-24.00 uur)             
Na de stevige warme maaltijd tussen de middag, duurt het even voordat het avondeten op tafel staat. Veel Spanjaarden werken tot 21 of 22 uur ´s avonds en gaan daarna de stad in voor een warme maaltijd. De meeste Spanjaarden eten tussen 22.00 en 23.00 uur, direct na hun werk. Restaurants gaan daarom pas rond 21 uur open. De keuken sluit rond middernacht. Sta dus niet raar te kijken als er tussen 01 en 02 uur nog mensen in het restaurant aan het eten zijn. Vaak zijn de restaurants op zondag gesloten. Vooral in het weekend wordt reserveren aangeraden.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video