barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-park-guell

Openingstijden in Barcelona

Alhoewel Barcelona wel eens gekscherend het Nederland van het Zuiden wordt genoemd, komen de openingstijden van kerken, winkels, banken, musea en restaurants niet overeen met de Nederlandse 9 tot 5 mentaliteit. Hier enkele richtlijnen, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan.

Kerken                 
De meeste kerken zijn dagelijks geopend en vrij toegankelijk. Bedek schouders en benen en respecteer de stilte van de gelovige kerkgangers. Sommige kerken vragen buiten mistijden entree. Houd daar rekening mee. Kijk vooraf even op de website van de desbetreffende kerk, zodat je weet waar je aan toe bent.

Winkels                   
De meeste winkels openen hun deuren rond 10 uur. Bakkers en supermarkten meestal eerder; respectievelijk 7 uur en 9 uur. ´s middags zijn de winkels meestal enkele uren gesloten. De tijd verschilt per winkel en kan zijn van 13-16 uur, van 14-16 uur of van 14.30-16.30 uur. Aan het eind van de middag gaan de winkels weer open en sluiten meestal tussen 20 en 21 uur. Sommige grote (kleding)winkels sluiten niet tussen de middag en zijn van 9 uur ´s ochtends tot 21 of 22 uur ´s avonds geopend. Kleine, veelal Pakistaanse supermarkten, zijn zo´n 12 tot 24 uur per dag geopend.

Banken            
Banken zijn meestal alleen de ochtenden open voor publiek. Tussen 9 en 14 uur kun je vaak terecht, daarna sluiten de meeste bankvestigingen hun deuren.

Musea                                  
De bekende, grotere musea zijn veelal de hele dag door geopend. Kleinere musea sluiten vaak tussen de middag. Veel musea zijn op maandag en soms ook zondag besloten. Raadpleeg daarom vooraf de website van de musea die je wilt bezoeken. De eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis toegankelijk.

Bezienswaardigheden
           
De openingstijden van de bezienswaardigheden verschillen tussen de zomer en de winter. Vaak zijn bezienswaardigheden in de zomer langer geopend dan in de winter, vanwege het grotere aantal toeristen. De maand augustus is voor veel Catalanen de zomervakantiemaand. Velen trekken dan weg naar andere delen van Spanje of naar het buitenland om van hun vrije tijd te genieten. Hierdoor kunnen musea, bezienswaardigheden, café´s en restaurants gesloten zijn. Houd hier rekening mee.

Bars & restaurants                 
De bars in Barcelona hanteren zeer verschillende openingstijden. Sommigen openen hun deuren van 9 uur ´s ochtends tot diep in de nacht. Anderen openen pas vanaf 20 uur ´s avonds. Kijk dus vooraf even op de website of in het plaatselijke uitgaanskrantje of je er terecht kunt. Wat restaurants betreft zijn de openingstijden wat regelmatiger. De meeste openen hun deuren tijdens lunchtijd (13-16 uur) en rond het avondeten (21-00 uur). Alhoewel ook hier duidelijke verschillen bestaan.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video