barcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelona

Ook dit gaat voorbij

'Ook dit gaat voorbij' van de in Barcelona geboren schrijfster Milena Busquets (42) was in Spanje meteen een bestseller. De vertaalrechten werden verkocht aan 32 landen waaronder Nederland en het boek wordt verfilmd. 

Barcelona_Boeken_Milena_Busquets_Ook_dit_gaat_voorbijBlanca is veertig als haar sterke, beroemde en flamboyante moeder na een ziekbed overlijdt. Ze realiseert zich dat ze, ondanks twee huwelijken en twee kinderen, nu werkelijk volwassen dient te worden en haar plek op de wereld moet veroveren zonder ouders om op te leunen.

Ze brengt de zomer met haar zoontjes door in het familiehuis in het idyllische kustplaatsje Cadaqués. Álles in het zomerhuis en in het kunstenaarsdorp herinnert haar aan haar moeder en maakt dat Blanca's verdriet scherp voelbaar wordt.  Haar vrienden en (ex-)geliefden proberen haar door praten, lachen, feesten, filosoferen tot de zon op komt, vrijen, ruziemaken, samen lachen en huilen, te laten voelen dat 'ook dit voorbij zal gaan'.

Ook dit gaat voorbij is een liefdesbetuiging aan een moeder, maar vooral ook een ode aan het leven, de liefde en de Middellandse Zee. 

Milena Busquets werd in 1972 geboren in Barcelona. Ze studeerde Frans aan het Lycée francaise en archeologie in Londen. Haar debuut, Hoy he conocido a alguien, verscheen in 2008. Lees van haar ook 'De verloren vriendin'.

Ook dit gaat voorbij
Milena Busquets
J.M. Meulenhoff, 2016
ISBN 9789029091558
€36,10 (hardcover)
€  8,50 (paperback)
€  7,99 (ebook)

Bestel Ook dit gaat voorbij bij bol.com

Bestel de paperback bij bol.com  

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video