barcelona-foodbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellramblas-barcelona

Ringo - een jeugd in Barcelona

In meer dan prachtige zinnen vertelt de jongen die zichzelf Ringo noemt hoe hij in een republikeinse familie opgroeide tijdens de naoorlogse jaren in Barcelona.  

Juan_Marse_Ringo'Het is prachtig om de Premio Cervantes voor mijn complete oeuvre te winnen, maar vóór alles ben ik er altijd op uit om een goed verhaal te vertellen.' – Juan Marsé.

Van een onschuldige, onwetende en niet-begrijpende jongen wordt hij een jongeman aan wie veel van de geheimen van volwassenen geopenbaard worden, en die zich bewust wordt van zijn verlangen om schrijver te zijn. 
De personages die Ringo bevolken worden zo goed neergezet dat je je als lezer een van de bewoners van de straat waant en met hen voor- en tegenspoed deelt.

Ringo behoort zonder twijfel tot Marsés beste werk.

En wát is dit boek mooi geschreven: licht, zacht, ontroerend, gedetailleerd. Een monumentaal verhaal. Dank je, Marsé.’ – El País.

Juan Marsé heeft tegelijkertijd een roman over een stad en over een tijdperk geschreven, en het verhaal van een adolescent met zijn dromen, zijn ambities, zijn teleurstellingen, zijn verloren hoop.’
– Le Figaro.

Ringo : Een jeugd in Barcelona
Juan Marsé
Signatuur, 2014
ISBN 9789056724214
€ 22,95

Bestel Ringo bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video