barcelona-foodbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guell

De man die leerde bouwen, liefhebben en vernietigen

Martí Zuviría, geboren in Barcelona, is veertien als hij van school wordt gestuurd en per ongeluk bij de wereldberoemde bouwmeester Vauban terechtkomt.

Barcelona_Boeken_Albert_Sanchez_Pinol_De_man_die_leerde_bouwenTerwijl hij stapelverliefd wordt op Vaubans dochter, leert hij van de grootmeester zelf de kunst van het bouwen en het verwoesten. Hij ontpopt zich tot een meesterbrein maar zijn heerlijk impulsieve karakter speelt hem al gauw parten.
Als hij dan ook verwikkeld raakt in de strijd om zijn geboortestad Barcelona, die hij heeft versterkt met zijn ingenieuze bouwtechnieken maar nu moet vernielen, wordt de schalkse jongeman gedwongen tot levensbepalende keuzes waarbij alles op het spel staat.

De man die leerde bouwen, liefhebben en vernietigen is een wervelende en leerrijke roman vol avontuur, liefde en humor. Onvergetelijk en met zwier geschreven, een boek dat je in één adem uitleest.

Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 1965) is antropoloog en schrijver. Hij is medewerker van het Centrum voor Afrikaanse Studies van de universiteit van Barcelona. Victus is vertaald in 16 talen en in eigen land werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Niet eerder werd een van oorsprong Catalaans boek zo’n enorm succes in heel Spanje.

Victus - De man die leerde bouwen, liefhebben en vernietigen
Albert Sanchez Pinol
Signatuur, 2016
ISBN 9789056725730
€15,-

Bestel Victus - De man die leerde bouwen bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video