barcelona-foodbarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardigheden

Victus - De man die de wereld ging ontdekken

Martí Zuviría ontwaakt gewond in een ziekenhuis na de helse slag om zijn geboortestad Barcelona. Zijn vrouw, zoon en vrienden hebben de strijd niet overleefd.

Barcelona_Boeken_Albert_sanchez_Pinol_De_man_die_de_wereld_ging_ontdekkenHij vertrekt per schip naar Wenen – of dat denkt hij althans. In werkelijkheid varen ze naar Noord- Amerika, waar Martí wordt opgenomen door de Yama-indianen. Binnen de kortste keren weet hij een inheemse vrouw te versieren en helpt hij de indianen te vechten tegen de Britten. 

Na dit Amerikaanse avontuur keert hij terug naar Catalonië, waar hij definitief afrekent met zijn aartsvijand, om uiteindelijk via Londen en Duitsland met de legendarische kapitein Cook koers te zetten naar Nieuw-Zeeland.

De man die de wereld ging ontdekken is het meeslepende en buitengewoon boeiende verhaal van Martí Zuviriá die er ondanks zichzelf in slaagt de sleutelmomenten van een van de opwindendste periodes uit onze geschiedenis bij te wonen.

Albert Sánchez Piñol (Barcelona, 1965) is antropoloog en schrijver. Hij is medewerker van het Centrum voor AfrikaansenStudies van de universiteit van Barcelona. Victus is vertaald in 16 talen en in eigen land werden meer dan 250.000 exemplaren verkocht. Niet eerder werd een van oorsprong Catalaans boek zo’n enorm succes in heel Spanje.

Victus - De man die de wereld ging ontdekken
Albert Sanchez Pinol
Signatuur, 2016
ISBN 9789056725693
€24,99 (paperback)
€14,99 (ebook)

Bestel Victus - De man die de wereld ging ontdekken bij bol.com

Bestel hier het ebook

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video