barcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-park-guell

Een modehuis in Barcelona

Een modehuis in Barcelona van Nuria Pradas is een meeslepend liefdesverhaal, gebaseerd op de nog steeds bestaande modehuis Santa Eulalia in Barcelona.  

Barcelona_Boeken_Modehuis_in_BarcelonaAndreu Molins begint in Barcelona modehuis Santa Eulalia en heeft al gauw groot succes. Hij bezoekt Parijse modeshows en laat zich inspireren door spraakmakende haute couture. Zijn zaak wordt dé plek waar de gegoede klasse komt voor de nieuwste mode. Als topverkoopster Laia Calvet ongehuwd zwanger raakt, mag ze van Andreu doorwerken.

Mode is haar passie, haar persoonlijk leven verloopt tragisch. Het wel en wee van Laia en van iedereen die bij Santa Eulalia werkt blijft verstrengeld met het modehuis, door de turbulente jaren van burgeroorlog en crisis heen. Tot op de dag van vandaag is het glamoureuze Santa Eulalia een familiebedrijf in een van de belangrijkste winkelstraten van Barcelona.

Núria Pradas (Barcelona, 1954) werkte lange tijd als docente Catalaans en schreef diverse romans. Haar roman Sota el cel werd bekroond met de Carlemany Award. De modezaak baseerde zij geheel op werkelijke gebeurtenissen en feiten, mede dankzij de eigen archieven van Santa Eulalia.

‘Een heerlijke familiesaga over de gegoede burgerij en de werkende klasse. ’ - El País

Een modehuis in Barcelona - Kroniek van een familiebedrijf in de 20e eeuw
Nuria Pradas
Luitingh-Sijthoff, 2017
ISBN 9789024572786
€22,50 (paperback)
€12,99 (ebook)

Bestel Een modehuis in Barcelona bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video