ramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guell

Septemberlichten - Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafůn (1964 -2020) is de meest gelezen Spaanstalige auteur ter wereld na Cervantes. Hij begon zijn carriŤre met vier Young Adult-romans: De Nevelprins, Het middernachtspaleis, Septemberlichten en Marina.

Barcelona_Boeken_Septemberlichten_ZafonNa de dood van hun echtgenoot en vader, verhuizen Simone Sauvelle en haar kinderen Irene en Dorian van Parijs naar de Normandische kust. Speelgoedfabrikant Lazarus Jann heeft Simone aangenomen als hoofd in de huishouding en bibliothecaresse op zijn landgoed Cravenmoore. Irene ontmoet de zwijgzame tiener IsmaŽl en de twee worden verliefd.

Na de plotselinge dood van hulpje in de huishouding en onverbeterlijke kletsmajoor Hannah, gaan de twee op onderzoek uit. Stukje bij beetje komen ze erachter dat de speelgoedfabrikant een duister geheim bewaart.†

In Septemberlichten strijden Irene en IsmaŽl in het grootste avontuur van hun leven om hun liefde voor elkaar, want wat men het Kwaad beloofd heeft, dat komt het halen.

Carlos Ruiz Zafůn (Barcelona, 1964 - Los Angeles, 2020) is de meest gelezen Spaanstalige auteur ter wereld na Cervantes.
Hij begon zijn carriŤre met vier YA-romans:†De Nevelprins,†Het middernachtspaleis,†Septemberlichten†en†Marina.†

Met zijn roman†De schaduw van de wind, het eerste deel in het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken, brak hij internationaal door. Het werd gevolgd door†Het spel van de engel†en†De gevangene van de hemel. Na vijftien jaar sloot hij het af met†Het labyrint der geesten.

Zie ook het†artikel†over 'De schaduw van de Wind wandeling' in Barcelona.†

Septemberlichten
Carlos Ruiz Zafon
A.W. Bruna Uitgevers, 2015
ISBN 9789056725310
Ä7,95 (paperback)
Ä5,99 (ebook)

Bestel Septemberlichten bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video