barcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battloramblas-barcelona

Het middernachtspaleis - Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafón (1964 - 2020) is de meest gelezen Spaanstalige auteur ter wereld na Cervantes. Hij begon zijn carrière met vier Young Adult-romans: De Nevelprins, Het middernachtspaleis, Septemberlichten en Marina.

Barcelona_Boeken_Middernachtpaleis_ZafonBloedbanden zijn sterker dan de dood ...

Calcutta 1932: Ben en zijn vrienden van het geheime Chowbar Genootschap zijn net zestien geworden. Het is tijd om het weeshuis, waarin ze zijn opgegroeid, te verlaten. Bij het afscheidsfeest verschijnt plotseling een oude vrouw met een jong meisje, Sheere, waar Ben meteen door gefascineerd is. Wie is zij? Als Ben en Sheere ontdekken wat hen met elkaar verbindt, worden ze al omringd door gevaar, een gevaar dat hen diep de onderwereld van Calcutta intrekt. Een schaduw uit het verleden staat hen naar het leven en die schaduw is al veel dichterbij dan ze vermoeden …

Opnieuw een huiveringwekkend verhaal uit de pen van Carlos Ruiz Zafón. Met deze ademloze jacht door Calcutta heeft de auteur zichzelf overtroffen.

Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964 - Los Angeles 2020) is de meest gelezen Spaanstalige auteur ter wereld na Cervantes. Hij begon zijn carrière met vier YA-romans: De NevelprinsHet middernachtspaleisSeptemberlichten en Marina

Met zijn roman De schaduw van de wind, het eerste deel in het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken, brak hij internationaal door. Het werd gevolgd door Het spel van de engel en De gevangene van de hemel. Na vijftien jaar sloot hij het af met Het labyrint der geesten.

Zie ook het artikel over 'De schaduw van de Wind wandeling' in Barcelona. 

Het middernachtspaleis
Carlos Ruiz Zafon
Signatuur, 2015
ISBN 9789056725273
€7,95 (paperback)
€5,99  (ebook)

Bestel Het middernachtspaleis bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video