barcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardigheden

Saluut aan CataloniŽ

Op indringende wijze brengt George Orwell in Saluut aan CataloniŽ†de Spaanse Burgeroorlog tot leven: de revolutionaire euforie van Barcelona, de moed van gewone Spaanse mannen en vrouwen die naast hem vochten, de verschrikkingen en de verwarring aan het front en de bijna fatale verwonding die hij opliep door een kogel.

Barcelona_Boeken_Saluut_aan_Catalonie_George_OrwellIn 1936 ging George Orwell naar Spanje om te berichten over de burgeroorlog. Maar in plaats daarvan sloot hij zich aan bij het republikeinse rebellenleger om te vechten tegen de fascisten. In Saluut aan CataloniŽ doet hij met nietsontziende eerlijkheid verslag van de oorlog en van zijn ervaringen.

Eric Blair (1903-1950), die zich als schrijver George Orwell noemde, is in India geboren en was daar, na een bezoek aan chique kostscholen in Engeland, een aantal jaren politieofficier. Pas langzamerhand werd hij socialist, anarchist en vooral ook anticommunist Ė dat laatste is goed te zien aan zijn bekendste romans,†Dierenboerderij†en†1984.

Deze uitgave is voorzien van een inleidende tekst van Geert Mak, ontleend aan zijn vermaarde boek In Europa.

Saluut aan CataloniŽ
George Orwell
de Arbeiderspers, 2017
ISBN 9789029514606†
Ä 24,99 (paperback)
Ä 13,99 (ebook)

Bestel Saluut aan CataloniŽ bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video