barcelona-foodbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-park-guell

De erfgenamen

Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema's in dit boek. De setting is intrigerend: rond 1400 wordt de stad Barcelona steeds machtiger door de bloeiende handel en scheepvaart. Tegelijk wint de kerk aan invloed en is er voortdurend strijd tussen zowel edelen en koningen van de verschillende rijken, als tussen die edelen en koningen onderling.

Barcelona_Boeken_De_erfgenamen_Ildefonso_FalconesTegen die achtergrond vertelt Ildefonso Falcones het pakkende, avontuurlijke verhaal over twee vrienden. Bernat, de zoon van Arnau (uit De kathedraal van de zee), begint als kaperkapitein; zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z'n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in CataloniŽ. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand?

De erfgenamen van Ildefonso Falcones is het majestueuze vervolg op de bestseller De kathedraal van de zee, maar is volledig los daarvan te lezen.

"Falcones slaagt erin de lezer helemaal onder te dompelen in de middeleeuwen.' La Vanguardia

Ildefonso Falcones komt uit Barcelona. Zijn historische romans wonnen verschillende literaire prijzen in Spanje en werden internationale bestsellers. De kathedraal van de zee is verfilmd als historische dramaserie, en ook de verfilming van De erfgenamen is in voorbereiding.

De erfgenamen
Ildefonso Falcones
Uitgever: Luitingh-Sijthoff, 2017
ISBN 9789024577378
Ä 27,50 (paperback)
Ä 14,99 (ebook)

Bestel De erfgenamen bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video