barcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlo

De keuken van Catalonië

In de 'Keuken van Catalonië' reist José Pizarro van het bonte Barcelona met zijn imposante Gaudí-bouwwerken naar de Romeinse en Griekse ruïnes in Girona en de afgelegen stranden aan de Costa Brava om een aantal van de populairste Catalaanse gerechten te creëren.  

Barcelona_Boeken_Jose_Pizarro_De_keuken_van_CatalonieIn dit prachtige kook- en genietboek doet José Pizarro verslag van zijn culinaire reizen door Catalonië en laat hij ons kennismaken van gerechten die de traditionele en de moderne Catalaanse keuken combineren. Zijn culinaire avonturen beginnen steevast op de markt, waar hij zijn hart ophaalt aan het verse vlees, de verse vis en de verse groenten in de kraampjes.

Hij tovert er typisch Catalaanse gerechten mee op tafel, zoals de klassieke patatas bravas, een heerlijk stoofpotje van kip met langoustines, en rijst met konijn. Van een snelle tortilla met wilde paddenstoelen tot winterse, langzaam gegaarde lamsschouder met asperges en zeekraal en verfijnde hazelnoot-pruimgebakjes. Josés interpretatie van de Catalaanse smaken zal je ongetwijfeld inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken!

Het boek is ingedeeld op vlees – vis – groenten – desserts en bevat naast suggesties voor typisch Catalaanse menu's ook tips voor authentieke eetadresjes in Catalonië.

De keuken van Catalonië
José Pizarro
Uitgeverij van Halewyck, 2018
ISBN 9789461318367 
€ 24,99

Bestel De Keuken van Catalonië bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video