barcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guell

Wabi-sabi

Als Samuel, een introverte, ietwat eenzame literatuurdocent Duits aan de de universiteit van Barcelona, op een dag zijn voordeur opent, glipt er een kat zijn huis in. Hoewel hij zich eigenlijk zo snel mogelijk van de indringer wil ontdoen, zet hij toch wat eten voor hem neer. En diep in zijn hart moet hij toegeven dat hij het gezelschap van het eigenwijze dier wel kan waarderen. De kat blijft.

Barcelona_Boeken_Wabi_Sabi_Francesc_MirallesIs deze alledaagse gebeurtenis zo onbeduidend als hij lijkt, of is het een teken dat het voor Samuel tijd is om zijn zelfverkozen isolement te doorbreken? Zijn simpele daad van zorg en aandacht voor de kat zet een reeks ontmoetingen in gang met mensen die altijd al in zijn buurt waren, maar aan wie hij geen aandacht schonk.

Hij begint dingen op te merken die hem tot dan toe waren ontgaan. Aarzelend begeeft hij zich op een pad dat leidt naar nieuwe vriendschappen en liefde. Maar als alles perfect lijkt, ligt het verlies op de loer. Om dat te leren aanvaarden reist hij uiteindelijk naar Japan, op zoek naar de betekenis van het mysterieuze begrip wabi sabi.

Francesc Miralles (1968) studeerde literatuurwetenschappen en werkte bij een Spaanse uitgeverij tot hij besloot zelf te gaan schrijven. Hij woont in Barcelona en schrijft boeken en artikelen over spiritualiteit in diverse tijdschriften.

Wabi-sabi
Francesc Miralles
De Boekerij, 2018
ISBN 9789022585092
€19,99 (Hardcover alleen tweedehands)
€11,99 (ebook) 

Hardcover alleen tweedehands

Bestel het ebook bij bol.com


Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video