barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-food

De Catalaanse keuken

Door de ligging van het Spaanse CataloniŽ - langs bergen, de zee en steden als Girona en Barcelona - heeft deze streek een ongekend gevarieerde keuken. De geschiedenis maar ook de vooruitgang van deze streek heeft de meest authentieke gerechten opgeleverd. †

Barcelona_Boeken_De_Catalaanse_keuken_Emma_WarrenDe Catalanen zien zichzelf als een onafhankelijk volk met een eigen taal, geschiedenis, cultuur en keuken. De Catalaanse keuken heeft een rijke variatie aan smaken en combinaties, en staat bekend om zijn eenvoudige, traditionele, seizoensgebonden stijl. En, niet geheel toevallig, is er in CataloniŽ een hoge concentratie aan Michelin-sterrenrestaurants.

Proef de groenten, fruit, charcuterie en zeevruchten uit CataloniŽ; wereldwijd bekend om hun uitmuntende smaak. Door de ligging van het Spaanse CataloniŽ Ė langs bergen, de zee en steden als Girona en Barcelona Ė heeft zich hier een ongekend gevarieerde keuken afgetekend. De culinaire subculturen, de mengeling van geschiedenis en innovatie hebben de meest uiteenlopende authentieke gerechten opgeleverd.

Maak een fantastische reis langs de 85 authentiek-klassieke gerechten als "mar i muntanya' (zee en bergen), vongole met ibericoham in een saus van cava of de langzaam gegaarde lamsbout in sherry en citroen en de kruidige "van kop tot staart'-terrine. Samen met de waanzinnige fotografie is dit het ultieme kookboek voor liefhebbers van Spaanse en mediterrane gerechten.

De Catalaanse keuken
De mooiste gerechten uit de bergen, steden en de zee
Emma Warren
Karakter Uitgevers, 2019
ISBN 9789045217345
Ä 7,50†

Bestel De Catalaanse keuken bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video