barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-foodbarcelona-park-guellramblas-barcelona

De schilder van Barcelona

Barcelona, 1901. Er heerst grote sociale onrust in de stad: de armoede van de laagste klassen botst met de luxe van de grote boulevards, waar steeds meer schitterende gebouwen verrijzen.

Barcelona_Boeken_Ildefonso_Falcones_De_schildr_van_BarcelonaDalmau Sala, een arme kunstenaar, zit gevangen tussen deze twee werelden. Aan de ene kant die van zijn familie, en van Emma, zijn grote liefde, die actief de arbeidersstrijd steunen. Aan de andere kant die van het werk in de keramiekfabriek van zijn mentor Don Manuel Bello, een rijke, conservatieve bourgeois. Daar bevindt hij zich in het hart van het artistieke milieu en krijgt hij fantastische opdrachten van de gegoede burgerij. Dalmau worstelt om zijn eigen pad te vinden, als man en als kunstenaar. Welke kant kiest hij?

"Een weergaloze, epische roman over de geliefde stad Barcelona." 

Ildefonso Falcones
De schilder van Barcelona is de nieuwe historische roman van Ildefonso Falcones, bekend van De kathedraal van de zee, De erfgenamen en Koningin op blote voeten.

Ildefonso Falcones komt uit Barcelona. Hij is advocaat en vader van vier zoons. Zijn historische romans wonnen verschillende literaire prijzen in Spanje en werden internationale bestsellers. De kathedraal van de zee is verfilmd als historische dramaserie, en ook de verfilming van De erfgenamen is in voorbereiding.

De schilder van Barcelona
Ildefonso Falcones
Luitingh-Sijthoff, 2020
ISBN 9789024589579
€27,50 (paperback)
€14,99 (ebook)
€16,99 (luisterboek)

Bestel De schilder van Barcelona bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Bestel het luisterboek bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video