barcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-food

Dagboek van een dief

'Dagboek van een dief' is het meest autobiografische werk van schrijver Jean Genet en vormt een verslag van zijn zwerversleven in Antwerpen en Barcelona en andere delen van Europa gedurende de jaren dertig.

Antwerpen_Boeken_Jean_Genet_Dagboek_van_een_diefGenet maakt zich schuldig aan landlopen, beroving en prostitutie, en wordt in bijna elk Europees land gevangengezet. Hij omarmt zijn reputatie als dief en delinquent, en door de gangbare moraliteit op z’n kop te zetten transformeren ogenschijnlijke vernederingen tot heroïsche ondernemingen.

In Dagboek van een dief schrijft Jean Genet in een prachtige en bijzondere stijl zeer openhartig over homoseksualiteit, diefstal en verraad, met als resultaat een uitermate krachtig werk dat tot de dag van vandaag uniek en relevant is.

Jean Genet (1910-1986) groeide op zonder zijn ouders te kennen. Op zijn vijftiende belandde hij in een jeugdgevangenis. Op zijn negentiende meldde hij zich aan bij het Franse Vreemdelingenlegioen, om al snel weer te deserteren. Na zijn elfde arrestatie in Frankrijk dreigde levenslange opsluiting. Na protesten van schrijvers en kunstenaars als Jean-Paul Sartre en Jean Cocteau werd hij gepardonneerd. Zijn eerste roman Onze Lieve Vrouw van de bloemen schreef Genet in de gevangenis, daarna schreef hij meerdere invloedrijke boeken en toneelstukken. In Nederland werd Genet ontdekt door Simon Vinkenoog.

Dagboek van een dief
Jean Genet
De Bezige Bij, 2019
ISBN 9789403173504
€24,99 (hardcover)
€11,99 (ebook)

Bestel Dagboek van een dief bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video