barcelona-casa-battlobarcelona-foodramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardigheden

De stad zonder tijd - Enrique Moriel

Een met raadselen omgeven dood: in Barcelona wordt het lijk van een oude aristocraat gevonden waaruit al het bloed is weggezogen. Bij het lichaam worden wel bloedsporen gevonden, maar de tests wijzen uit dat dat van een andere bloedgroep is dan de dode.

Barcelona_Boeken_Enrique_Moriel_De_stad_zonder_tijdMarta Vives, de jonge assistente van advocaat Marcos Solana, krijgt de opdracht de ware toedracht achter deze dood te onderzoeken. Het wordt een tocht die haar in contact brengt met duistere krachten en oude familievetes die al eeuwen de geschiedenis van de stad bepalen.

Dan klinkt ook de stem van een anonieme verteller, die het levenslicht ziet in de achterbuurten van de middeleeuwse stad. Hij vertelt het verhaal van de geschiedenis van Barcelona door de eeuwen heen, maar dan vooral het verhaal van de stegen en de bordelen, van de allerarmsten en de tobbers. Van zijn moeder, de hoer, en van zijn vader, De Ander.

Samen nemen Marta en de rusteloze, mysterieuze vreemdeling de lezer mee op een fascinerende reis door schaduw en licht van de historie, die genadeloos op een dodelijke climax afstevent.

Een indrukwekkende roman over de magie van Barcelona, de stad die de eeuwen trotseert en die als een onsterfelijke vampier het leven uit zijn bewoners wegzuigt…

De stad zonder tijd
Enrique Moriel
Karakter Uitgevers B.V., 2010
ISBN 9789061122678
€10,95 (tweedehands) 

Bestel De stad zonder tijd bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video