ramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardigheden

Xiringuito - Edwin Winkels

Barcelona, 1991. De stad maakt zich op voor de Olympische Spelen. Een gebeurtenis die de metropool voorgoed zal veranderen en op de toeristische wereldkaart zal zetten.

Barcelona_Boeken_Edwin_Winkels_XiringuitoMaar de inwoners weten dat nog niet terwijl zij al jarenlang zuchten onder de grondige renovatie. Tot de slachtoffers van de modernisering behoren de twintig xiringuito's van Barceloneta. De populaire eettentjes aan het strand van de oude, smoezelige visserswijk worden opgeofferd voor een nieuwe boulevard. Zo ook Cal Pepe, al vijftig jaar in handen van dezelfde familie, waar de dreiging van de sloophamers tot grote onzekerheid en spanningen leidt binnen het gezin van de eigenaren Pepe en Montse.

Edwin Winkels (Utrecht, 12 december 1962)is auteur van romans als 'Haar laatste vlucht', die zich deels in Barcelona afspeelt, en succesvolle non-fictieboeken als 'Johan Cruijff in Barcelona'. Zijn boek 'Het Barcelona-gevoel'werd door de Catalaanse overheid bekroond als het beste 'toeristische boek' over Cataloni in 2007. Hij is ook werkzaam als correspondent voor Nederlandse media als het AD en de NOS en is regelmatig te gast in talkshows als DWDD.

Xiringuito is een zeldzaam onderhoudende familieroman tegen de achtergrond van een toen nog weinig populaire stad die onherkenbaar zal zijn voor de mensen die haar pas na 1992 hebben ontdekt.

Xiringuito
Edwin Winkels
ISBN 9789463810906
Podium, 2022
21,99 (paperback
9,99 (ebook)

Bestel Xiringuito bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video