barcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-food

Op zoek naar mijn vader - Pere Cervantes

Barcelona, 1945. De droom van de twaalfjarige Nil Roig is ooit zelf filmoperateur te worden. Hij brengt zijn dagen door met het op zijn fiets vervoeren van filmspoelen van de ene naar de andere bioscoop.

Barcelona_Boeken_Pere_Cervantes_Op_zoek_naar_mijn_vaderOp de dag dat hij dertien jaar wordt, is hij in het trappenhuis van zijn woning getuige van een moord. De moordenaar heeft hem gezien en zegt hem ook te doden als hij zijn mond voorbijpraat. Het stervende slachtoffer geeft Nil een mysterieus en naar later blijkt uiterst zeldzaam verzamelplaatje met de foto van een vooroorlogse filmacteur. Hij fluistert de jongen een naam toe: David.

Dat is toevallig ook de naam van Nils vader. Hij verdween op de dag dat Barcelona werd bezet door de regering van Franco.
Nil gaat op zoek naar de waarheid achter zijn vaders verdwijning en achter het mysterieuze filmplaatje. Een zoektocht waarvoor hij uiteindelijk een hoge prijs betaalt.

Tegen de filmische achtergrond van een Barcelona dat tussen licht en schaduw zweeft, vertelt Op zoek naar mijn vader ons het verhaal over de bioscopen die de toevluchtsoorden vormden voor mensen die wilden wegdromen van de ellende en de dreiging van alledag, over de ongekende kracht van vrouwen, die de ware oorlogshelden waren, en over de kwetsbaarheid en dubbele natuur van de mensheid. Een betoverende, emotioneel geladen roman vol mysterie.

Pere Cervantes (Barcelona, 1971) is auteur en scenarioschrijver. Na zijn rechtenstudie werkte hij voor de Verenigde Naties in Kosovo en in BosniŽ-Herzegovina als Peacekeeping Observer. Hij schreef tien romans, waarvan Op zoek naar mijn vader de eerste is die in het Nederlands verschijnt. Het boek werd in Spanje een enorme bestseller.

Op de website van de uitgever staat een interview met Pere Cervantes naar aanleiding van de vertaling van Op zoek naar mijn vader. En ook boekenplatform Hebban interviewde Pere Cervantes.†

Op zoek naar mijn vader
Pere Cervantes
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN 9789400513563
Ä24,99 (paperback)†
Ä14,99 (ebook)

Bestel Op zoek naar mijn vader bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video