ramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-food

Ildefonso Falcones - De Kathedraal van de Zee

Deze monumentale roman over vriendschap en vrijheid speelt zich af in en rondom Barcelona tijdens de Middeleeuwen. Het boek is geschreven door Ildefonso Falcones. De Catalaanse advocaat werkte vier jaar aan zijn debuut en meesterwerk De Kathedraal van de Zee. De bestseller is een absolute must voor Barcelona-gangers, cultuurliefhebbers, historici en leesliefhebbers die een goed boek kunnen waarderen.

Barcelona_Boeken_Kathedraal_van_de_zeeKoninkrijk Catalonië in de Middeleeuwen
De armoedige Catalaanse boer Bernat is het zat om als lijfeigene te leven en wil zijn zoon Arnau een betere toekomst geven. Daarom sluipt hij met zijn babyzoon de poort binnen en redt hem zo van eenzelfde mistroostig leven. Immers, wie begin 14e eeuw er in slaagde een jaar en een dag binnen de stadsmuren van Barcelona te wonen, was volgens het plaatselijke recht een vrij mens. Zo leer je het koninkrijk Catalonië in de Middeleeuwen van binnenuit kennen.

Van vriend tot verrader
Arnau groeit samen met zijn vriend Joan op binnen de stadsmuren, waar ze van jongs af aan mee helpen aan de bouw van de kathedraal ´Santa Maria del Mar´.  Jarenlang zijn de boezemvrienden onafscheidelijk, maar hun wegen lopen steeds verder uiteen als Arnau een rijk en machtig man wordt. Tot hij op een moment zijn beste vriend verraad. Kiest Arnau voor zijn vrijheid of vriendschap?

Een meeslepend verhaal, beeldend geschreven en ook voor mensen met weinig kennis of interesse in de Middeleeuwen de moeite van het lezen waard.  

Lees nu ook het vervolg 'De erfgenamen', waarin sommige personages uit 'De kathedraal van de zee' weer terugkomen. 

De Kathedraal van de Zee
Ildefonso Falcones
Sijthoff, 2013
ISBN 9789021810300
€ 14,95 (paperback)
€   5,99 (ebook)

Bestel De Kathdraal van de zee bij bol.com

Bestel het ebook bij bol.com   

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video