barcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlo

He Cheng: authentiek Chinees eten in Barcelona

Van buiten lijkt het niets speciaals. Versierd met chinese lampions, onleesbare tekens en een groot 'bienvenido', lijkt dit Chinese restaurant in Barcelona een van de vele. Toch heeft He Cheng iets bijzonders. Het onopvallende restaurant in een zijstraat van de straat El Parallel is één van de weinige restaurants in Barcelona waar je echt authentiek Chinees kunt eten. Durf jij het aan om plaats te nemen tussen de lokale bevolking?

Barcelona_lunch-he-chengEenvoudig meubilair
Hier vind je geen aquarium met grote karpers of andere luxeuze versiering, zoals bij Chinese restaurants in Nederland vaak het geval is. De zalmroze muren en eenvoudige houten tafels behoren tot het eenvoudige meubilair van He Cheng. Op de achtergrond hoor je non-stop Chinese televisie en rondrennende Chinese kinderen. 

Eigenzinnige bediening
Verwacht geen topservice met ellenlange verhalen van goed geïntegreerde, Spaans sprekende Chinezen. De restauranteigenaren en personeelsleden spreken zeer beperkt Spaans, maar met aanwijzen in de doorgaans Chinese menukaart kom je een heel eind.

Bestel hier een dagmenu of één van de overheerlijke Chinese soepen met zelfgemaakte noedels of rijstpasta en groenten. Het restaurant is afwisselend uitgestorven en afgeladen vol. Het goedkope restaurant staat niet vermeld in reisgidsen, maar de Chinese bevolking in Barcelona brengt er menig verjaardag door met een goede bouillonparty. Dat mag je niet missen!

Wie het Chinatown van Barcelona wil leren kennen, kan in de buurt van de Arc de Triomf terecht.

He Cheng
Calle Entenza 12, Barcelona
Wijk: Eixample/ Sant Antoni
Metro: Poble Sec (L3)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video