barcelona-casa-battlobarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-bezienswaardigheden

Mercat dels Encants: rommelmarkt aan de rand van Barcelona

El Mercat dels Encants is de grootste en oudste openlucht rommelmarkt van Barcelona. Wat afgelegen van het centrum, maar zeer de moeite waard. Al was het maar om te te ontdekken hoe dun de scheidslijn tussen regelrechte rommel, prularia en antieke schatten kan zijn.

Barcelona_markten-El-Mercat-dels-Encants-k.jpgDe markt heet eigenlijk La Feria de Bellcaire, maar is vooral bekend onder de naam“Els Encants“. De tweedehands markt is erg geliefd onder de lokale bevolking van Barcelona. Alhoewel er veel rommel  te koop is, kun je hier- met een beetje geluk- ook bijzonder antiek op de kop tikken. Verder vind je er eigenlijk alle producten, die je maar bedenken kunt: van juwelen tot kleding, van antiek tot literaire boeken en van computers en mobiele telefoons tot meubelen. 

Voor de mooiste tweedehands producten, moet je vroeg uit de veren. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 7.00 en 9.00 uur vindt de antiekveiling plaats, die wordt herhaald om 12.00 uur met de overgebleven spullen van de eerste ronde. De markt hoort ook in de namiddag geopend te zijn, maar de grote meerderheid van de verkopers sluit rond het middaguur. Kom dus op tijd!

Moderne versie Els Encants
Sinds 25 september 2013 is het oorspronkelijke Mercat dels Encants overgebracht naar een moderne openlucht marktplaats aan de overkant van het voormalige Mercat dels Encants. Het resultaat is een futuristisch bouwwerk, waar door zowel marktkooplieden als toegangers gretig onderhandeld wordt. Leuk om mee te maken!

Mercat dels Encants
Avenida Meridiana 69, Barcelona
Open: ma-wo-vrij- za  09.00-17.00 uur
Wijk: El Clot
Metro: (Glories (L1)/ Encants i Monumental (L2)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video