barcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-food

Mercat de la Boquería

Als je één ding niet mag missen tijdens je stedentrip naar Barcelona, is het de Mercado de la Boquería wel. Eigenlijk een verplicht bezoek voor iedereen die wil weten hoe het culinaire leven in Barcelona georganiseerd is. Hier vind je de allerbeste produkten van Catalonië in een overdekte markt.

Barcelona_markten-Mercado-de-la-Boqueria-k.jpgDe Mediteraanse keuken is internationaal bekend vanwege haar gezonde levensstijl. Het geheim van dit Middellandse zee dieet is eenvoudig: verse ingrediënten. Alles wat je hier eet, komt vers van het land of direct uit de zee. Een bezoek aan La Boquería is als een speurtocht langs alle geur-en zintuigen. Het grote contrast tussen geuren en kleuren is alleen al de moeite van een bezoek waard.

Koop hier- net als bekende Catalaanse topsterren- verse levensmiddelen, zoals jammen, noten, groente en fruit. Schuif aan bij een van de vele barretjes achterin voor een lokale lunch. En vergeet vooral niet te proeven van de heerlijke verse fruitsapjes bij de fruitwinkels aan de ingang van de markt.

Mercado La Boqueria
Rambla 85-99
Open: ma-za 06.00-21.00 uur
Wijk: Ciutat Vella
Metro: L3 (Liceu)

Barcelona_markten-Mercado-de-la-Boqueria2-g.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video