barcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellramblas-barcelona

Pretpark Tibidabo

Ti-bi-da-bo? Zo wordt de ´magische berg´ van Barcelona genoemd, waarop zich het pretpark van Barcelona bevindt. Niet zomaar een pretpark, maar het oudste pretpark van heel Spanje met een adembenemend uitzicht over de stad. De treinrit ernaar toe is op zich al de moeite waard.

Barcelona_knderen-tibidabo-pretpark-barcelonaHeilige berg                                                                                                                                                                     De Bijbelpassage waarop de duivel Jezus verleidt naar het pad van de zonde, speelde zich volgens de oudere generatie Catalanen op de Tibidabo berg in Barcelona af. Het Latijnse woord Tididabo, de naam van deze berg verwijst, naar dit moment: “Haec omnia tibi dabo, si cadens adoraveris me”. Jezus weigering maakte het tot een heilige berg. 

Adembenemend uitzicht                                                                                                                                          
Het Tibidabo pretpark bevindt zich op het hoogste punt van de stad en biedt een adembenemend uitzicht over de stad Barcelona. Een bezoek aan de heilige berg is alleen daarom al echt de moeite waard. Hier kun je ook een wandeling maken in het park, dat grenst aan het pretpark en de Kerk van het Heilig Hart bezoeken.

Automatenmuseum      
Het pretpark is een ideaal uitstapje voor gezinnen met kinderen. Het werd opgericht in 1899 door Salvador Andreu en diende als ontspanning voor de Barcelonezen. Veel van de oorspronkelijke attracties zijn bewaard gebleven. Het Automata Museo -met speel- en kermisautomaten uit de vorige eeuw-, de replica van het eerste vliegtuig met een vlucht tussen Barcelona en Madrid (1928), de wachttoren, de kermis carrousel zijn hiervan enkele voorbeelden. Vergeet ook het horrorkasteel Krüegerhotel niet, die de geschiedenis van de horrorfilms beschrijft. Ook vind je er modernere attracties, zoals de 3D filmzaal of de Pendulum, een attractie waarvan je vanaf een hoogte van 38 meter heen en weer slingert.

Tramrit naar de vorige eeuw                                                                                                                                    
Het pretpark kun je op twee manieren bereiken:de authentieke manier met trein, tram en funicular of de moderne manier met de Tibibus. Alhoewel de busrit sneller en gemakkelijker is, heeft het niet de charme van de Tramvia Blau route. Deze tram rijdt al sinds 1901. Zo stap je letterlijk de vorige eeuw in.

Parc d´Attracions del Tibidabo
Plaça Tibidabo 3-4
Metro/Tram/Funicular/Bus:
route 1: Ferrocarril Plaza Catalunya (FGC) L7- Avinguda Tibidabo
            Tramvia Blau - Plaça John Fitzgeral Kennedy tot Plaça Doctor Andreu/
            Funicular- Tibidabo pretpark 
route 2: Tibibus - hoek Plaça Catalunya- Rambla Catalunya (dagelijks vanaf 10.30)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video