barcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlo

Maians: van eiland tot schoenenmerk

Barceloneta, de levendige visserswijk van Barcelona was lange tijd een eiland, genaamd Maians. Door de eeuwen heen werd het eiland samengevoegd met Barcelona en zo ontstond Barceloneta. Bijna niets herinnerd ons nog aan het vroegere eiland, behalve dan Maians. Het originele Spaanse schoenenmerk van ´toda la vida´brengt met haar naam een stukje vergeten erfgoed weer tot leven. 

Barcelona_maiansMaians zapatilleros
Wat ooit de naam van een eiland was, is nu een bekend schoenenmerk in Spanje en ver daar buiten. Met de komst van dit schoenenmerk wordt niet alleen het voormalige eiland vlakbij Barcelona eer aan gedaan. Ook de jarenlange handgemaakte schoenentraditie komt met dit schoenmerk weer tot leven. Maians brengen het erfgoed van de Spaanse vulkanische schoenen als het inspirerende strandleven in Barceloneta samen met haar unieke, klassieke design schoenen.

100 jaar hippe schoenen 
Maians schoenen worden nog steeds handmatig gefabriceerd door klassieke schoenmakers uit Spanje. Sind eind 19e, begin 20e eeuw wordt dit Spaanse klassieke schoeisel gemaakt door traditionele schoenmakers. Inmiddels zijn er in Spanje volop schoenmerken te koop, maar vraag je Spaanse vrienden maar eens naar Maians en je leest een weemoed van "die goede oude tijd" in hun ogen. Dit zijn de schoenen waar niet alleen zij, maar ook hun ouders en grootouders jaren lang op liepen (én lopen) of het nu op straat, op het strand, aan de bar of in het café was.

Het schoenenmerk is inmiddels bijna 100 jaar oud, maar het is en blijft met recht een van de hipste schoenenmerken van Barcelona. Als je er echt bij wilt horen, weet je wat je te doen staat!

Maians
Carrer Llul 48-52, Barcelona 
Wijk: El Born
Metro:  L4 (Jaume 1)/ L1 (Arc de Triomf)

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video