barcelona-foodbarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelona

Custo

Custo Barcelona werd in de jaren“80 opgericht door de broers Custo en David Dalmau. Na hun eerste succes in Amerika aan het eind van de jaren “90, volgde ook Spanje. Inmiddels is het Catalaanse merk Custo een internationaal bekend kledingmerk met ruim 3000 verkooppunten ter wereld.

Barcelona_mode---custo.jpgGeļnspireerd door surfers
Custo studeerde architectuur en David kunst. Toen ze klaar waren met hun studie, wisten ze niet goed wat ze met hun toekomst aan moesten.  Aan het eind van de jaren “70, maakten de broers een wereldreis  per motor, waarbij ze o.a. California aandeden. Daar leerden ze de surf wereld kennen. Terug in Barcelona besloten ze zich te richten op het ontwerpen van surf t-shirts voor mannen. Hun bedrijf Custo Line genaamd ging failliet in 1996.

The American Dream
Ze gaven niet op en ontwierpen diverse t-shirts, die ze- eenmaal terug in Amerika- verkochten onder de naam Custo. Wat ze niet hadden durven hopen, kwam uit: hun opvallende t-shirts vielen in de smaak onder de Amerikaanse bevolking. Ook al hadden ze in het begin geen enkele kennis, laat staan feeling met de modewereld. Al doende leerde ze in de praktijk hoe de modewereld werkte. 

Aan het eind van de jaren “90, gingen de twee broers zich ook op vrouwenkleding richten. Toen hun kleding een rage werd in Hollywood en New York, kon de rest van Amerika niet achterblijven. In 2001 opende de broers ook een winkel in Barcelona, dat één groot succes bleek te zijn. 

On the Catwalk
Momenteel behoren de broers Custo en David tot de meest internationale Spaanse modeontwerpers, die als een van de weinige mogen deelnemen aan de prestigieuze Modeweek van New York. Hun originele kledingmerk- een mix van felle kleuren en diverse materialen- heeft inmiddels ruim 30 winkels verdeeld over Europa, Aziė en Amerika, naast zo“n 3000 verkooppunten in 35 verschillende landen.  

Custo 
Calle Diagonal 545-577, nr 2- 44A/2-45A
Open: ma-za 9.00-21.00 uur
Wijk: Eixample Dreta
Metro: L2/ L3/ L4 (Passeig de Grącia) 

Custo Plaēa del Pi
Custo Plaēa del Pi 2
Open: ma-za 9.00-21.00 uur
Wijk: Eixample Dreta
Metro: L2/ L3/ L4 (Passeig de Grącia)

Custo Ferran
Calle Ferran 36 
Open: ma-za 10.15-21.00 uur
Wijk: Eixample Dreta
Metro: L2/ L3/ L4 (Passeig de Grącia)

Custo Rambla
Calle La Rambla 109
Open: ma-za 10.15-21.00 uur
Wijk: Ciutat Vella
Metro:  L1/L3 (Plaza Catalunya) 

Custo Olles
Plaēa de les Olles 7
Open: ma-za 10.15-21.00 uur
Wijk: Ciutat Vella
Metro:  L1/L3 (Plaza Catalunya)
AANPASSEN METRO 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video