barcelona-park-guellbarcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battloramblas-barcelona

Camp Nou: kweekvijver van Catalaans voetbaltalent

Alle zon, zee en cultuur ten spijt, staat Barcelona voor voetballiefhebbers symbool voor maar één ding: Camp Nou. Begrijpelijk! De thuisbasis van FC Barcelona is niet alleen Europa´s grootste voetbalstadion, het is ook dé kweekvijver van groots voetbaltalent.

Het nieuwe voetbalstadion dat halverwege de jaren ´50 door de architecten Mitjans, Soteras en García benoemd werd tot Estadi de Barcelona, kreeg al snel de bijnaam Camp Nou. Met een hoogte van 48 meter en een oppervlakte van 55.000 m2, is de vervanging van het voormalige voetbalstadion, het  grootste van Europa. Het veld met haar afmeting van 105 meter bij 68 meter voldoet aan de UEFA-standaard. Het populaire stadion biedt plaats aan 99.354 voetballiefhebbers.

Camp Nou Experience
Camp Nou biedt voetballiefhebbers en toeristen ook de mogelijkheid om een tour door het hele stadion te maken, de Camp Nou Experience. Zelfstandig - met een Nederlandstalige audiogids - of onder leiding van een gids kun je een kijkje nemen in alle uithoeken van het stadion: tribunes, persconferentiezaal, de spelerstunnel, het museum van FC Barcelona, de box van de president van FC Barcelona en de kleedkamers niet te vergeten. Een aanrader voor voetballiefhebbers!

TIP: Bestel je tickets voor de stadiontour van tevoren online en ontloop de wachtrij voor de kassa!

Bestel hier je tickets voor de Camp Nou Experience

Of doe samen met een gids de Johan Cruijff-tour!

Boek hier je ticket voor de Johan Cruijff TourBarcelona_FC_Barcelona_Camp_nou

FC Barcelona
Messi, Iniesta, Xaví, Pujol, Piquet en Alves. Het zijn slechts een paar spelers van het getalenteerde voetbalteam van FC Barcelona. Onder leiding van voormalig trainer Pep Guardiola, viel de club veelvuldig in de prijzen. Ook nadat andere trainers de technische leiding over de club hebben overgenomen, doen de Catalaanse voetballers het goed. Om nog maar niet te spreken van het Dream Team van Johan Cruijff in voorgaande jaren. Een ding is zeker. In deze Catalaanse voetbalclub is geen gebrek aan talent!

Catalaans voetbaltalent
De Catalaanse voetbalclub bestaat al sinds 1899. Toch duurde het even voordat de club zich van zijn beste kant liet zien. Het huidige voetbalstadion Camp Nou, dat ´nieuw veld´ betekent, werd opgericht in 1957. Pas toen Johan Cruijff in 1973 als sterspeler door de Nederlandse bondscoach Rinus Michels FC Barcelona werd binnengehaald, kwam daar verandering in.

Sindsdien speelt de club jaar in jaar uit de sterren van de hemel. Talent wordt er al jong binnengehaald. Zogenaamde voetbalscouts reizen de hele wereld over om jong voetbaltalent te vinden. De beste krijgen een contract aangeboden en worden opgeleid in La Masia met een combinatie van sport en schoolopleiding. Zo is ook de Argentijnse topspeler Leo Messi bij de club gekomen. Het motto ´Més que un club´, is dan ook zeer terecht. Barça is geen ordinaire voetbalclub. Het is een way of life, waarin al van kleins af aan helden worden gekweekt.


Barcelona_fc-barcelona-camp-nou
 
Tickets
Wil je een wedstrijd bijwonen van de ´blaugranes´, dan kun je toegangskaarten verkrijgen via de website van FC Barcelona of direct aan de diverse loketten van het stadion. Wees er wel op tijd bij, want met een ledenaantal van ruim 150.000 is de club zeer geliefd. Als je regelmatig in Barcelona verblijft, kun je zelfs overwegen om een seizoenskaart te kopen. Die kaart is er letterlijk voor jong en oud: van baby tot opa. Iedereen mag de club komen aanmoedigen.

Camp Nou
Avinguda d´Aristide Maillol, Barcelona
Metro: L5 Collblanc
Open: ma-za:10.00-20.00 & zo. 10.00-14.30 uur

Barcelona_monumenten-Camp-Nou1.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video