ramblas-barcelonabarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlo

Placa de Catalunya

Eén van de drukste en grootste pleinen van Barcelona, is het Plaça de Catalunya. Met een oppervlakte van ongeveer 50.000 m2, is het plein het op één na grootste plein van Spanje. Het plein vormt het beginpunt voor de bekende straat La Rambla en ligt hiermee enorm centraal in de stad. Je zal het plein dus ongetwijfeld een keertje passeren!

Ondanks dat het plein een druk verkeerspunt is, is het ook sfeervol en is er van alles te bewonderen. Zo vind je er een aantal bankjes, fonteinen, standbeelden en wandelt er een behoorlijk aantal duiven rond. De standbeelden die te zien zijn op het plein zijn ontworpen voor de Wereldtentoonstelling in 1929. De gemeente van Barcelona organiseerde een wedstrijd voor de beste beeldhouwers en de winnende kunstwerken werden op het plein gezet. Toentertijd waren er 16 winnende sculpturen die het plein versierden, maar hier zijn er nu nog maar acht van te zien. 

Barcelona_placa-catalunya

Winkelen en horeca
Het plein is ook zeker een goede locatie om te gaan winkelen en/of een drankje te doen. Rondom het plein liggen verschillende winkelstraten zoals Portal de l’Àngel en Carrer Pelai. Ook vind je grote warenhuizen zoals El Triangle of El Corte Inglés. Het is zeker aan te raden om bij El Corte Inglés naar binnen te gaan en vanaf de bovenste etage te genieten van een prachtig uitzicht. Tevens kun je hier in het restaurant even stoppen voor een koffiepauze. Geniet je liever van een kopje koffie zoals de Barcelonezen dat doen? Dan is het zeker aan te raden om bij Café Zurich plaats te nemen. Dit café, dat al sinds 1920 bestaat, is dé afspreekplaats voor (jonge) Barcelonezen en de ideale plek om het plein goed te kunnen bekijken en ervaren.

Barcelona_placa-catalunya

Locatie
Het is niet moeilijk om bij het plein te komen. Het plein is namelijk het beginpunt voor een aantal wijken en straten en zal je dus ongetwijfeld vanzelf passeren. Zo beginnen bijvoorbeeld La Rambla, Porta de l’Àngel en de Passeig de Gràcia vanaf het plein. Ook is het plein het beginpunt voor de wijken El Gótico, El Raval en L’Eixample. Mocht je op zoek zijn naar een toeristeninformatiepunt? Deze vind je ondergronds! Dichtbij de ingang van El Corte Inglés zie je twee grote pilaren staan met een ‘i’ erop. Hier vind je de ingang naar het toeristeninformatiepunt.

Barcelona_placa-catalunya

Openbaar vervoer
Naast het feit dat het plein al een heuse bezienswaardigheid op zich is, is het ook een belangrijk punt voor het openbaar vervoer. Zo komen er namelijk veel bus-, trein- en metrolijnen bij dit plein samen. Het metrostation Catalunya vind je ondergronds en is te bereiken door middel van verschillende ingangen, namelijk aan de Rambla Catalunya, Passeig de Gràcia, Ronda Sant Pere en vanaf het Plaça Catalunya zelf. De metrolijnen die bij dit station samenkomen zijn L1, L3, L6, L7 en FGC-lijnen (stoptreinnetwerk) S1, S2, S5 en S55.

Barcelona_Placa_Catalunya

Ondergronds vind je niet alleen het metrostation, maar ook het spoorwegstation onder de naam Plaça de Catalunya. Hier komen verschillende spoorlijnen van Rodalies samen. Bovengronds vind je bij het plein de bushaltes en kun je op verschillende buslijnen stappen. Goed om te weten is dat er vanaf het plein ook nachtbussen vertrekken. Om uit te zoeken welke bus of metro je het beste kunt nemen om op jouw plaats van bestemming te komen, kun je het beste even een kijkje nemen op de website van TMB.

Barcelona_placa-catalunya

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video