barcelona-bezienswaardighedenramblas-barcelonabarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-food

Las Ramblas

Las Ramblas, ook wel bekend als La Rambla, is verreweg de bekendste straat van Barcelona. De kunstenaars, levende standbeelden, kraampjes en optredens die je passeert zorgen ervoor dat een wandeling door deze straat een heuse beleving is!

De straat start op de Plaça Catalunya en is ongeveer 1,3 kilometer lang. Als je de hele straat afloopt kom je uiteindelijk bij het strand van Barcelona uit. De straat bestaat uit meerdere onderdelen, de zogenoemde Ramblas (het meervoud van Rambla). Om die reden staat de straat niet alleen bekend als Las Ramblas, maar ook als La Rambla.   

Barcelona_Placa_Catalunya

Levendig
De charme van Las Ramblas is de levendigheid. Bij een wandeling door de straat passeer je werkelijk van alles; artiesten, kraampjes, winkels, musea, standbeelden en ga zo maar door. Houd er wel rekening mee dat door de enorme populariteit van de straat, het ook enorm druk en toeristisch is. Hierdoor is de horeca in de straat behoorlijk duur en is het zeker verstandiger om, als je even wilt lunchen of koffie wilt drinken, dit in een van de wijkjes of straatjes naast Las Ramblas te doen. Ook is de straat enorm populair bij zakkenrollers. Let daarom goed op je spullen als je door deze straat wandelt! 

Barcelona_Rambla-las-ramblas

Rambla Canaletes
De Ramblas begint met de Rambla Canaletes waar je ook de Font de Canaletes tegenkomt. Deze fontein is een belangrijke plek voor de voetbalsupporters van FC Barcelona. Zodra de voetbalclub een belangrijke titel gewonnen heeft, komen de supporters samen bij de fontein om deze overwinning te vieren. Lijkt het je leuk om nog eens terug te komen in Barcelona? Drink dan uit het fonteintje. Volgens een legende zou je namelijk terugkeren in Barcelona zodra je een slok uit de fontein neemt. 

Rambla Estudis
Het tweede deel van de Ramblas is vernoemd naar de universiteit die hier ooit te vinden was, Estudis Generals. Deze universiteit is hier nu niet meer te vinden, maar wel vind je hier het gebouw van de Real Academia de Ciencias y Artes. Ook staat dit straatgedeelte bekend om de dieren die hier voorheen verkocht werden. Tot enkele jaren terug waren er in deze Rambla dierenkramen te vinden waar bijvoorbeeld vogels gekocht konden worden. De Catalaanse dierenbescherming verbood dit en zodoende werden alle kramen tussen 2010 en 2013 gesloten. 

Barcelona_las-ramblas

Rambla St. Josep
In het derde deel van de Ramblas, de Rambla St. Josep, vind je vooral veel kleurrijke bloemenstalletjes. Om die reden staat deze Rambla ook wel bekend als de Rambla de les Flors. Passeer deze Rambla zeker niet te snel, er is immers genoeg te bewonderen. Zo vind je in dit gedeelte de ingang naar de bekende markthal Mercat de la Boqueria of kun je het Palau de la Virreina bewonderen. 

Rambla dels Caputxins
Het vierde gedeelte van de Ramblas heet de Rambla dels Caputxins en hier is het ook zeker de moeite waard om even goed om je heen te kijken. Zo ontwierp de bekende Barcelonese kunstenaar Joan Miró namelijk een kunstwerk van mozaïek dat op de grond te vinden is. Grote kans dat je dus over het werk van deze bekende kunstenaar heenloopt! Ook is dichtbij deze Rambla het bekende plein Plaça Reial te vinden. Hiervoor hoef je alleen maar Carrer de Ferran in te slaan en dan vervolgens de eerste straat rechtsaf gaan. Om het bekende werk van de kunstenaar Gaudí het Palau Guëll te bewonderen, hoef je alleen maar de Carrer Nou de la Rambla in te slaan. Als je dan een stukje doorloopt, kom je aan je linkerzijde het Palau Guëll tegen.

Barcelona_La_Rambla_placa-reial

Rambla Santa Mònica
In dit vijfde gezellige gedeelte van de Ramblas passeer je vooral straatartiesten, terrasjes, kiosken en levende standbeelden. Deze Rambla is vernoemd naar een oud klooster wat hier ooit te vinden was. Tegenwoordig vind je in dit oude klooster Arts Santa Mònica waar je artistieke tentoonstellingen kunt bezoeken. Daarbij zijn ook het wassenbeeldenmuseum, Museu de Cera en het maritiem museum, Museu Marítim, een bezoekje waard. Loop je een stukje door, dan kom je aan het einde van de Rambla Santa Mònica uit bij het standbeeld van Columbus, genaamd Mirador de Colón.  

Barcelona_las-ramblas-mirador-columbus

Rambla del Mar
De Rambla del Mar is het nieuwste deel van de Ramblas en sluit niet direct aan op de Rambla de Santa Mònica. Deze Rambla start na de Mirador de Colón en loopt door tot aan het winkelcentrum Maremagnum.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video