ramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-food

Montjuďc: van defensiepunt tot stadspark

In het zuiden van Barcelona ligt de berg Montjuďc. Vanaf deze berg heb je een fantastisch uitzicht op de haven en de stad Barcelona. Lang geleden diende deze heuvel als defensiepunt van Barcelona en in het oude kasteel op de top van de heuvel was het militair museum gehuisvest, als herinnering aan generaal Francisco Franco. 

Barcelona_-montjuich-catalaans-museumIn 2009 werd het museum opgedoekt en vervangen door een internationaal centrum voor de vrede. Nu herinnert alleen het kanon nog aan het militaire verleden. Inmiddels is dit defensiepark uitgegroeid tot een populair stadspark met een grote hoeveelheid aan bezienswaardigheden en mogelijkheden. 

Wereldtentoonstelling 1929
Onder aan de heuvel, bevindt zich het Museu Nacional d´Art de Catalunya, waar je Catalaanse kunst uit het verleden en heden kunt bekijken. Bovenin het museum kun je in het weekend uitgebreid brunchen met een fantastisch uitzicht over de stad.

Dit museum was onderdeel van de wereldtentoonstelling van 1929, waarin met veel bombasme werd getoond wat Spanje te bieden heeft. Het Poble Espanyol, een openluchtmuseum, waarin de diverse provincies van Spanje zijn weergegeven, stamt ook uit dit tijdperk. Nog altijd trekt deze toeristische trekpleister volop toeristenbussen met geďnteresseerden. De Wereldtentoonstelling van 1929 werd destijds geopend met een indrukwekkend fontein-spektakel. De avondshows bij de magische fonteinen zijn nog altijd zeer geliefd onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

Teleferic de Montjuic
TIP: Neem de gondellift naar de top van de Montjuďc en geniet van een fantastisch uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee. Door lange wachtrijen is het zeker aan te raden om tickets van tevoren online te kopen!

Bestel je ticket voor de kabelbaan naar de Montjuic
 
Museu Olympic  & Fundació Miró
Achter het nationale museum bevindt zich het Olympische Stadion, waar de Olympische Wereldspelen van 1992 plaatsvonden. In het bijbehorende sportcentrum aan de rechterkant, werden de wereldclassificaties gehouden in het buitenzwembad. Links daarvan ligt het Museu Olímpic i de l´Esport, waar je uitgebreid kunt genieten van de Olympische Spelen van 1992.

Verderop naar links bevindt zich het Fundació Miró, waar kunstliefhebbers uitgebreid kunnen genieten van het expressieve en kleurrijke ouvre van de Catalaanse kunstenaar Joan Miró. Ook kun je hier in de buurt een korte tocht maken met een kabelbaan.

Botanische Tuinen 
Wie na het Olympisch stadion direct rechts afslaat, ziet even verderop links de Jardí Botanic- de Botanische tuinen van Barcelona- liggen. Een prima gelegenheid om volop te genieten van de tropische boom- en plantsoorten midden in de natuur en het drukke stadsleven even achter je te laten.

Montjuďch
Castell de Montjuďch
Museu Naciónal de Catalunya
Poble Espanyol
Estadio Olympico/Museu Olímpic i de l´Esport
Fundació Miró
Teleféric (kabelbaan)
Botanische tuinen  

Barcelona_montjuich-botanische-tuin 

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video