ramblas-barcelonabarcelona-foodbarcelona-park-guellbarcelona-casa-battlobarcelona-bezienswaardigheden

Catedral de la Santa Cruz y Santa Euląlia

De kathedraal van Santa Euląlia is de belangrijkste kerk van Barcelona. De kathedraal werd gebouwd op de fundamenten van twee eerdere kerken- de primitieve, voorchristelijke kerk (599) en de Romaanse kathedraal (1058). De eerste steen werd gelegd in 1298 en pas halverwege de 15e eeuw was het godshuis grotendeels af.

150 jaar bouwen
Nadat op 1 mei 1298 de eerste steen werd gelegd, duurde het nog tot 1448 voordat de kloostergang was afgebouwd. Ruim 150 jaar nam het bouwen van de Kathedraal van Barcelona in beslag. Aan het einde van de 19e eeuw, bood architect Manuel Girona zich aan om de rest van de kerk af te bouwen, nadat hij de oorspronkelijke bouwplannen van de 15e eeuw in zijn handen kreeg. Hij bouwde de voorgevel en de twee zijtorens volgens het oorspronkelijke plan. Zijn zonen complementeerde de kerk met de constructie van de kerktoren in 1913. Niet veel later werd begonnen met de restauratie van de kerk. 

Barcelona_kathedraal

Santa Euląlia 
De kerk werd vernoemd naar de oorspronkelijke beschermheilige van Barcelona, de heilige Santa Euląlia. Toch is zij niet de enige heilige in de kerk. In totaal bezit de kerk 140 heiligen, waarvan de heilige Maria, moeder van Jezus, aartsengels Sint Michaėl en Sint Gabriel de belangrijkste zijn.

Rondleidingen met gids
Voor geļnteresseerden zijn er betaalde rondleidingen met gids verkrijgbaar voor de kathedraal. Hiervoor dien je je aan te melden bij het Museu Dicesą de Barcelona van dinsdag tot zondag tussen 11.00-13.00 uur.

Catedral de Santa Euląlia
Placa de la Seu
Wijk: Ciutat Vella 

Museu Diocesą de Barcelona

Av. de la Catedral 4

Barcelona_Catedral

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video