barcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-park-guellbarcelona-foodramblas-barcelona

Casa-Museu Gaudi

In een uithoek van het beroemde Parc Guëll in Barcelona, vind je het Casa-museu Gaudí. Dit huiselijke museum is geheel gewijd aan het leven van Barcelona´s meest bekende architect Antoni Gaudí.

50 jarig jubileum
Barcelona_Casa_Museu_GaudiHet Gaudí museum huis vierde in 2013 haar 50e verjaardag. Het huis in Park Güell, waar Antoni Gaudí woonde, werd op 28 september 1963 officieel geopend. Het museum werd opgericht nadat Gaudí in 1962 overleed door een tramongeluk. Dankzij zijn vrienden, werd een jaar later het museum geopend met een uitgebreide collectie van Gaudí´s modernistische meubelstukken. Het museum is geopend voor het publiek en geeft een intieme kijk in het werk en leven van de geniale Catalaanse architect.

Van privé woonwijk tot openbaar park
Het oorspronkelijke plan van Gaudí was om van Park Guëll een privéwoonwijk te maken voor de rijke textielmagnaat Güell. Het Gaudi museum huis, diende daarvoor als showmodel voor het Park Guëll. Nadat er weinig animo getoond werd, besloot Gaudí zelf zijn eigen geconstrueerde huis te betrekken. Inmiddels is Park Guëll een bekend en gewild openbaar park in Barcelona.

Lees ook: Parc Guëll, van ongewenst woonpark tot toeristenattractie.

Casa-Museu Gaudí
C/ d´Olot 5
Wijk: 
Metro: Lesseps (L3) Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video