barcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-park-guell

Museu de Xocolate: dé plek voor chocaholics

Dat een museum ook vooral lekker kan zijn, bewijst het Museu de Xocolate. Het chocolade-museum in het centrum van Barcelona is een waar paradijs voor chocaholics. Eindelijk een plek waar je jezelf ongegeneerd mag vergrijpen aan chocolade. Dé plek om je vingers bij af te likken.

Barcelona_musea-Museu-de-Xocolatek.jpgEr zijn mensen die er absoluut niet van houden, toch tovert het woord bij het overgrote deel van de wereldbevolking direct een glimlach op de mond. Wat je persoonlijk ook van chocolade vindt, het opwekkende effect van de lekkernij is algemeen bekend. Maar wist je dat het voor vele doeleinden gebruikt kan worden? Als medicijn bijvoorbeeld, als lustopwekker of voedingsmiddel. 

Gespecialiseerd in chocolade
Een ding is zeker: chocolade brengt heel wat te weeg bij mensen. Daar is banketbakkerij Gremio in ieder geval van overtuigd. De Catalaanse banketbakkerij is gespecialiseerd in chocolade en opende daarom- naast de banketbakkerij- in 2000 het chocolademuseum. In het museum kom je alles te weten over de geschiedenis van chocolade: van het ontstaan van pikante chocolademelk in authentieke volksstammen uit Amerika tot elitaire Franse bonbons. 

Ins & Outs van chocolade
In het Museu de Xocolate leer je er het productieproces en de gezonde werking van de lekkernij kennen en mag je jezelf verlekkeren aan de chocolade-uitvoering van bekende gebouwen in Barcelona. Na afloop van het museumbezoek, kun je in de museumwinkel naar hartelust chocolade inslaan. Ook zijn er speciale workshops te volgen.

Lees meer over chocoladetours in Barcelona.

Museu de Xocolate
Carrer Comerç, 36
Wijk: El Born
Metro: L1 Arc de Triomf
Openingstijden: ma-za 10.00 - 19.00 uur & zo 10.00-15.00 uur.  Barcelona_musea-Museu-de-Xocolateg.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video