barcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battloramblas-barcelonabarcelona-food

Museu FC Barcelona en Camp Nou: ontdek de geheimen van de club!

Wat maakt de legendarische voetbalclub FC Barcelona zo bijzonder? Is het haar indrukwekkende geschiedenis, zijn het de excellente prestaties van de stervoetballers of de ijzersterke waarden van de voetbalclub zelf, die beweert més que un club (lees: meer dan een club) te zijn. Benieuwd naar het antwoord? Dan zit er maar één ding op: breng snel een bezoek aan het Camp Nou voetbalstadion en het FC Barcelona museum. Hier worden je alle geheimen van de voetbalclub één voor één onthuld. 

Indrukwekkende geschiedenis 
Wie denkt dat FC Barcelona ophoudt bij sterspelers, zoals Messi, Xavi of Iniesta, zit er ver naast.  In de Catalaanse voetbalclub passeerden vele grootheden de revue. Neem bijvoorbeeld Ronaldinho, Kubala of Johan Cruijff. Breng een bezoek aan het beroemde stadion Camp Nou en het Barcelona Museum en test je kennis van de geschiedenis van de voetbalclub langs de historische FC Barcelona muur, waar je de behaalde titels en historische details kunt raadplegen aan de hand van een digitaal scherm.

TIP: boek een ticket voor de Camp Nou Experience en bezoek het indrukwekkende stadion van FC Barcelona en het museum!

Boek hier je tickets voor de Camp Nou Experience!

Johan Cruijff
Of maak samen met een gids de El Salvador Tour door het stadion en het museum en leer alles over de betekenis van Johan Cruijff voor FC Barcelona.

Boek hier een Johan Cruijff-tour met gids!

Deze tour vertelt wat voor impact Johan Cruijff heeft gehad op de voetbalfilosofie van FC Barcelona, als speler en als trainer, zijn aandeel in de prijzenkast, cultuur en zelfs op de politiek in Catalonië. In het stadion krijg je alle hoogtepunten te zien en te horen van Johan Cruijff, zoals de prijzenkast, waar hij gezeten heeft in de kleedkamer, de mediaruimte, het beroemde kapelletje en vele anekdotes.

Barcelona_FC_Barcelona_Camp_nou

Excellente overwinningen
Maar liefst 6 kampioenschappen sleepte het huidige voetbalteam in de wacht onder leiding van ex-voetbalcoach Pep Guardiola. Een absolute prestatie van stuk voor stuk excellente overwinningen. Wie afgelopen jaren en ook nu nog regelmatig naar de voetbalwedstrijden van FC Barcelona kijkt, weet hoe bijzonder het voetbal is wat hier gespeeld wordt. Guardiola verwoordde het zo mooi: "Als we dit verliezen,zijn we winnaars. Als we dit winnen, zijn we onsterfelijk". Feit is dat het huidige voetbalteam de geschiedenisboeken meer dan verdiend heeft! 
       
Bekijk de indrukwekkende FC Barcelona vitrine, waarin alle overwinningen uit de geschiedenis van FC Barcelona staan uitgesteld en vergeet niet langs de interactieve digitale muur te lopen waar je oog in oog staat met de voetbalspelers, clubleden en organisatie van de Catalaanse voetbalclub!

Specifieke clubwaarden
Het Catalaanse nationalisme, haar sociaal engagement,  de universaliteit en democratie van de club. Dat zijn kort samengevat de specifieke clubwaarden van FC Barcelona. In het museum is aan elk van deze vier kernwaarden een aparte tentoonstellingsruimte gewijd. Het zijn deze waarden die maken dat sterspelers als Leo Messi, Xavi en Iniesta voor geen goud bij hun club wegwillen. Ook de democratische manier waarop bestuurlijke besluiten tot stand komen, in overleg met alle leden, en het sociale karakter dat de voetbalclub vervult voor hulpbehoevenden en sociale projecten, maakt dat de FC Barcelona fans zich bovenal verbonden voelen met de club. De leus ´Més que un club´ is dan ook een rake zinsnede.

Kennis, ervaring en emotie
             
Een bezoek aan het museum staat voor kennis, ervaring en emotie. Op de eerste etage van het FC Barcelona museum in Camp Nou vind je een modern museum met interactieve muren, audiovisuele voorstellingen op groot formaat beeldscherm, negen vitrinekasten vol overwinningen en een uitgebreide collectie voorwerpen, waarmee je de geschiedenis en clubwaarden van de voetbalclub FC Barcelona in al haar aspecten leert kennen.

Ook vind je er een uitgebreide fototentoonstelling over de FC Barcelona voetbalvereniging. Hier leer je alle in en outs van de club. In het ´Vivir el Camp Nou´ gedeelte, staat de beleving centraal: je komt op plekken in en op het voetbalstadion, waar je normaal gesproken geen toegang tot hebt. Een bijzondere ervaring!   
           
Tot slot vind je op de tweede etage de multimedia-afdeling, welke de meeste emoties oproept. Hier kunnen clubleden en bezoekers helemaal losgaan met hun passie voor FC Barcelona. Niet alleen de trouwe fans, ook vele bezoekers vinden dit gedeelte echt een toegevoegde waarde aan het voetbalmuseum. Vergeet niet even een bezoekje te brengen aan de FC Barcelona shop, zodat de thuisblijvers ook mee kunnen genieten van deze onvergetelijke ervaring!

Museo FC Barcelona
Av. Aristides Maillol, Barcelona
Metro: L5 Collblanc
Openingstijden: ma-za: 10.00-20.00 uur & zo. 10.00-14.30 uur.

Barcelona_musea-Museu-FC-Barcelonag.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video