barcelona-foodbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-park-guellramblas-barcelonabarcelona-casa-battlo

Museu del Rei de la Mągia

Het Museo del Rey de la Magia is geheel gewijd aan de wereld van magie. De museumcollectie bestaat uit een historische, artistiek en documentair verzamelwerk van de museumwinkel. Hier vindt je collectiestukken zoals kaartspellen, foto“s van illustere magiėrs, boeken en ilustraties uit de 18e eeuw.

Magische collectie
Barcelona_museum-magiaDe ruime collectie van objecten, boeken en aanplakbiljeten in het museum nodigt uit tot de re-creatie van een magische wereld in de 18e eeuw, een tijdperk waarin het illusionisme een grote plek innam in het dagelijkse leven. Aan de hand van diverse themas leert de bezoeker de wereld van de magie van toen en nu kennen. De museumwinkel bestaat ruim 100 jaar en werd destijds opgericht door Joaquim Partagąs. In het museum verwijzen enkele oorspronkelijke documenten naar de oprichter, die ook wel El Rey de la Mągia genoemd werd.

Meer dan een museum
Naast een museumbezoek, kun je hier ook rondleidingen met een gids krijgen, meedoen aan workshops, cursussen en conferenties of deelnemen aan kaartspel demonstraties, individuele sessies of kleine voorstellingen over het ilusionisme.

Museu del Rey de la Mągia                                                            
Calle Princesa 11           
Wijk: Ciutat Vella
Metro: L1, L4 Urquinaona
Open: di-zo 11.00-14.00 & 16.00-20.00 uur.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video