ramblas-barcelonabarcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-foodbarcelona-casa-battlo

Museu dŽIdees i Invents de Barcelona: uitvindersmuseum voor kinderen

Wie denkt dat alles al bedacht en uitgevonden is, slaat de plank volledig mis. Nog altijd worden er dagelijks nieuwe uitvindingen gedaan en ontstaan er interessante ideeën. Dat en meer leer je in het indrukwekkende Museu dŽidees i invents de Barcelona (MIBA). Het uitvinders-museum in hartje centrum bruist van vernieuwende ideeën en creativiteit. Een must do voor nieuwsgierige aapjes!

Barcelona_musea-mibaModerne Michelangelo
Al ruim 13 jaar is oprichter Pep Torres gespecialiseerd in uitvindingen en creativiteit. Echt verwonderlijk is het dus niet, dat deze museumdirecteur na een succesvolle, uiteenlopende carrière besloot om in maart 2011 het uitvindersmuseum te openen. Als een moderne Michelangelo werkt hij als uitvinder, creatieveling, consulting manager, grafisch designer, schrijver en radio- en televisiemedewerker. Altijd op zoek naar vernieuwing en nieuwe invalshoeken aan de hand van inspiratie, informatie, communicatie en de omgang met uitvinders van allerlei niveaus.

Hands-on creativiteit
Het Museu dŽIdees i Invents de Barcelona (kortweg: miba) is het eerste museum ter wereld, gericht op innovatieve ideeën en nieuwe uitvindingen. Het plan is om in een later stadium Miba ook in andere steden op te zetten. Miba bezit drie expositieruimtes: societad illimitada, refelxionarium en de espacio absurdo, waar je je kunt verbazen over nutteloze en absurde creaties.

Geen idee is hier te gek en geen uitvinding onmogelijk. Of je nu bezoeker bent of creatief ondernemer. Hier geldt: handen uit de mouwen steken en aan de slag met je creativiteit! Leeftijd speelt geen rol. Hier ben je nooit te jong of te oud om te leren. In de museumshop kun je de meest uiteenlopende uitvindingen kopen. Een aanrader!

Bestel hier tickets voor dit leuke museum!

Miba
Carrer de la Ciutat 7
Wijk: El Gotico
Metro: Liceu (L3)/ Jaume I (L4)
Open: ma gesloten, di- vrij 10-14 & 16-19 uur, za 10-20 uur, zo 10-14 uur

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video