barcelona-park-guellbarcelona-bezienswaardighedenbarcelona-casa-battlobarcelona-foodramblas-barcelona

El Turó Parc

Elegantie. Dat is wat El Turó Park in de wijk Sarrią- Sant Gervasi uitstraalt. Het park is 2,88 hectare groot en zonder twijfel, een van de mooiste parken van Barcelona.

Barcelona_tuin-el-turoDe hoofdingang van het park bevindt zich aan de Avenida Pau Casals. Vanaf hier kun je verschillende paden kiezen om het park in te gaan.Je kunt kiezen uit een romantische of botanische wandeling door het park. De paden aan de linkerkant leiden naar een grote kinderspeeltuin en, een beetje verderop, naar de  twee mooiste plekken van het park; de vijver en de weide. De vijver is ovaalvormig, versierd met nimfen en wordt omringd met populieren en bananenbomen. Daarboven strekt zich een grote weide uit met grote lindebomen.

Aan de rechterkant ligt het plein Plaza del Teatret. Het openluchttheater was jarenlang in gebruik. In de zomer biedt het schaduw. Nu kun je er een drankje drinken in het café in het park. De zijwegen staan vol rozenstruiken en aromatische planten. In het midden van het romantische park vind je twee rijen magnolia's. Daaromheen staan stenen banken waar je even kunt uitrusten.

Estatua Pau Casals                        
De standbeelden van diverse Catalaanse grootheden vormen een belangrijk onderdeel van het park. Zo staat h
et standbeeld van de Catalaanse violist Pau Casals bijvoorbeeld op het einde van het ovale plein bij de ingang van het park. Ook zijn er standbeelden te vinden van schrijvers, dichters en andere kunstenaars. 

Attractiepark
Wat nu een groen park is, was aan het begin van de 20e eeuw een attractiepark, en eigendom van de familie Bertrand-Girona. Turó Park opende in 1912 en was tot aan 1929 een attractiepark. Vanaf 1917 had de gemeente Barcelona plannen om een groene zone van deze plek te maken. Lange tijd was Turó Park de enige groene plek in de wijk en een van de weinige van de stad. Door de jaren heen zijn er andere groene plekken in de stad bijgekomen. Het voormalige attractiepark Turó Park is echter een van de pioniers van tuinen en parken in Barcelona. 

El Turó Park
Av. de Pau Casals 19
Metro: L5 (Sarrią-Sant Gervasi)
Open ma-zo: 08.00 tot de schemering

Barcelona_parken-JEl-Turo-Park-.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Barcelona in 4K

Mooie impressie van Barcelona met drone en video